Nee, dit het niets met het weer te maken, maar alles met het feit dat Jaap Bruijn vandaag dagwinnaar is geworden. Iedereen weet wel dat Jaap ernstig ziek is en dat hij daar op zijn tijd best wel last van heeft. Maar als je Jaap dan tijdens zijn overwinningsspeech hoort vertellen hoe trots hij op zichzelf is, dat hij nog gewoon meedoet en zelfs de dagwinnaar wordt, dan roept dat wat emoties op.
Maar ja, laat ik het maar over de wedstrijd hebben. Zoals vermeld werd Jaap eerste met 19 punten, net voor Siem Laan, Theun Dil en ondergetekende met 17 punten. Dat er maar zes van de 36 deelnemers hun buffer haalde laat nog eens zien hoe knap de prestatie van Jaap was.
Verder was het natuurlijk prachtig dat Aad Oudhuis zijn allereerste birdie ooit in ontvangst mocht nemen. En dat niet alleen, hij was tevens de enige van alle deelnemers die ondanks de zeer straffe tegenwind de green op hole 5 in een klap wist te bereiken (winnaar van de neary). Op hole vier was vandaag de tweary gepland en die ging naar ondergetekende (tevens een birdie).
We zien ook dat de competitie zijn einde nadert en iedereen gaat er op zijn eigen manier mee om. Zo gaan flightgenoten Theo Boer en Jos Leijen lekker een paar weken op vakantie terwijl Jan van Stralen dat juist niet wil. Jan heeft grote kans op de overwinning van de 18 holes competitie en dat heeft voorrang op alles. Wij gaan er natuurlijk voor zorgen dat Jan er volgende week spijt van heeft dat hij zijn mini break heeft afgezegd.

Guus