We hadden vandaag met 44 spelers een record aantal deelnemers op de donderdagmiddag en bijna waren er het nog meer geweest. Toen ik gisteren op de inschrijflijst keek zag ik een damesnaam staan. Waarschijnlijk een lid dat zich per ongeluk op de verkeerde dag heeft ingeschreven dacht ik en waarschijnlijk dacht de wedstrijdleiding er ook zo over want de betreffende dame werd door de heren niet ingedeeld. Nou dat hebben ze geweten, op hoge poten kwam de betreffende dame (we zullen maar geen naam noemen) voor de wedstrijd naar de heren. “Wat denken jullie wel, ik heb mij ingeschreven en doe gewoon mee”. “Sorry, maar dat kan niet, de donderdagmiddag wedstrijden zijn alleen toegankelijk voor heren”. Nou, dat was tegen het zere been. “Ik heb me via het systeem ingeschreven en heb het recht om mee te doen. Het is gewoon discriminatie op geslacht als dat niet mag”. Afijn, een hele discussie en uiteindelijk stelden de heren voor dat zij dan in de flight van hen beide zou meelopen, dan zouden ze wel een flight van vier maken. Ook dat was niet goed. “Waarom zou ik persé met jullie moeten lopen?”. Tja, wat moet je dan? Gelukkig kwam José op dat moment uit de keuken lopen. Ik weet niet of ze alles gehoord had maar heel slim vroeg zij aan xxxxx (we noemen nog steeds geen namen) of zij haar niet een tijdje in de keuken kon helpen. Tot ieders opluchting voldeed zij aan het verzoek en keerde de rust weder. De laatste snedige opmerking van Cees S. hoorde zij gelukkig niet meer (“ja, ga jij maar zoete broodjes bakken“).
Laten wij het maar over de wedstrijd hebben. Vorige week schreef ik nog dat boem boem Leo de man in vorm was, en vandaag deed hij het weer hoor. Afgelopen dinsdag sloeg hij tijdens een oefenrondje een eagle op hole 9, maar vandaag moest hij het doen met een birdie op hole 4 (“ja, de wedstrijdspanning maakt het natuurlijk wel wat lastiger“, aldus Leo). Leo was trouwens niet de enige met een birdie, ook Tom B. en naamgenoot Aart K. sloegen er eentje.
De drie eerder genoemde heren waren niet in staat om een van de dagprijzen te pakken. De derde plaats was vandaag voor Fons D. met 18 punten. Tweede, met eveneens 18 punten werd Ton H., terwijl de eerste prijs gewonnen werd door Cock B. met 19 punten.
Zoals eerder vermeld hadden we vandaag wat nieuwe leden in de baan. Ik hoop dat zij genoten hebben en dat we ze wekelijks mogen terugzien.