Bij het voetbal doen de meeste clubs nogal moeilijk als een van hun spelers naar een andere club in Nederland wil vertrekken. Het idee daarachter is dat je een concurrent niet sterker wilt maken. Bij golf speelt dat gelukkig niet. Zo had Jos van der W. in zijn berging nog een ijzeren 3 en 4 staan die hij met alle liefde aan Marco R. gaf. Jos speelde vroeger vaak op Texel en met die zoute zeewind worden de clubs daar snel aangetast. Er zaten dus wel wat roestplekjes op, maar Marco en roest, dat gaat natuurlijk goed samen. En nu we het over Marco hebben, hij speelde vandaag als een dijker (de eerste vijf holes nog exact volgens de baan) en kwam uit op een mooie score van 84 slagen. Dat leverde hem een netto score op van 71 en ik dacht dat hij daarmee wel een prijsje zou pakken. Mooi niet, bij de netto scores werd Ans G. derde met 69 slagen, Ria B. tweede met 66 slagen (Ria gaat met de week beter spelen nu ze met pensioen is) en René W. eerste met slechts 65 slagen. René ging vandaag voor het eerst met zijn nieuwe driver de baan in en dat gaf hem blijkbaar zoveel vertrouwen dat hij ook met zijn andere clubs de mooiste slagen wist te produceren. Heel verrassend wist René ook de bruto wedstrijd te winnen met een score van 80 slagen. Erkende toppers als sponsor Erik B. en Maurice J. hadden vandaag blijkbaar hun dag niet. Nummer 2 in het bruto klassement is al genoemd (Marco met 84 slagen), maar nummer 3 was vandaag Melvin van R. met 88 slagen.
Er werden vandaag zoveel birdies geslagen dat ik maar iedereen ga noemen die geen birdie geslagen heeft (bijkomend voordeel is dat ik de birdie sponsor ook niet hoef te noemen). Degenen die zonder vogeltje naar huis moesten zijn: Guus K, Jan G, Loes van der W, Ans G, Piet S, Piet den D, Fons D, Peter S, Guus W, Ria B, Frank B en Els T.
Els T. mocht dan geen vogeltje ontvangen , ze sloeg wel mooi de neary op hole 2. Hetzelfde deed ook Melvin van R, maar dan op hole 5.
En dan rest mij niets anders dan de wedstrijdleiding te complimenteren. Ik weet niet of een dagje ( op het terras ) zitten voor Jos de juiste straf is, maar hij voerde zijn taakstraf voorbeeldig uit.

Guus