Afgelopen seizoen was niet zo’n succes voor mij, veel shanks en niet constant. Nou is constant spelen voor de meeste van ons een terugkerend verschijnsel  dus dat geeft troost. Vandaag was ik zowaar winnaar maar dat had zo zijn reden. Arie Floris en Piet Schilder waren mijn flightgenoten, dat had Arie zo geregeld in overleg met onze onvolprezen wedstrijdleiders. Nou is spelen met Arie en Piet altijd iets om naar uit te kijken , we hebben alle drie 9 slagen mee en in een gezamenlijke strijd trekken we ons op tot grote hoogten. Maanden later weet Arie nog heel goed te vertellen dat hij toen net beter was dan Piet of ik. Kortom gezonde maar gezellige rivaliteit. Maar Arie zou vandaag niet winnen, hij maakte bij de start al een kardinale fout. Voor we een bal geslagen hadden hoorde ik hem tegen Piet zeggen: Siem moet natuurlijk niet winnen vandaag. Piet zei niets terug, zoiets zou Piet nooit zeggen. Ik deed net of ik niets gehoord had. Mijn wraak was 20 punten en Arie de helft minder. Hoe dat nou komt, natuurlijk niet alleen door Arie. Ik had nog wat gedaan om vandaag te winnen. Ten eerste had met mijn  duurste bal gespeeld met als gedachte dat ik die niet kwijt wilde raken. Verder had ik mijn ballenvanger thuis gelaten. Kortom alles gedaan om geconcentreerd te spelen. Met de opmerking van Arie erbij was de winnaar vandaag al voorbestemd. Dus als je volgende week winnaar wil worden….

Veel succes volgende week
Siem laan