width=Met die woorden en een glimlach van oor tot oor kwam Peter Buis vanmiddag het clubhuis binnen. Op de allereerste Reus & Bark strokeplay-wedstrijd ooit liet hij van zich spreken met een netto score van 72 slagen. Hij haalde daarmee de eerste plaats, net voor George Vlaar (netto 73) en Erik Bark (netto 76). Op de foto zien we hem dan ook staan met zijn verdiende eerste prijs, een geschenkpakket met allerlei Westfriese streekproducten persoonlijk uitgezocht door Francisca Bark. Ik weet niet of ik het helemaal goed heb gezien maar het pakket bevatte volgens mij Westfriese koffie, een jam van chocolade en aardbeien, een zakje pindarotjes en een flesje stroopwafel likeur. Francisca twijfelde nog even tussen de Westfriese koffie en de Westfriese vrouwen kruiden thee, maar omdat de kans op een mannelijke winnaar wat groter was dan een vrouwelijk koos zij wijselijk voor de koffie.
Ook manlief Erik zien we op de foto staan, hij won vandaag het bruto klassement met een score van 82 slagen. Tweede werd Karel Visser met 90 slagen (ondanks 5 afslagen op hole 1) en derde werd Sam Sneek met 91 slagen. Omdat Erik zijn zelf gesponsorde prijs niet mee naar huis wilde nemen gaf hij zijn prijs aan runner-up Karel Visser. Het kan natuurlijk ook zo maar zijn dat hij nog wat meer kwijt wil dan de 5 kilo die er nu van af is en daarom de lekkernijen voor een keertje doorschoof.
Bij de bijzondere verrichtingen deed Ans Groot van zich spreken. Zij pakte zowel de neary op hole 5 als de longest drive op hole 3 en ging dan ook mooi met twee balletjes op huis aan. Ook Jos van der Werf wist een balletje te winnen, hij sloeg de longest drive bij de heren.
Tenslotte werden er nog birdies geslagen door Bob Gerritsen en Piet den Dulk, wat beide heren een prachtig vogeltje opleverde van sponsor Sam Sneek.

Guus