Vandaag werden we na afloop van onze golfronde getrakteeerd op een dubbele traktatie. Vanuit onze eigen pot kregen we een fricandel geserveerd en omdat Mike Dempsey vandaag jarig was (64 geworden) kregen we daarnaast nog een patatje door Mike aangeboden. Mike was vandaag opvallend gekleed in een modieus geel golfjasje en dan denk je al gauw dat dit een verjaarskadootje van vrouwlief is. Van de andere kant is het natuurlijk ook goed mogelijk dat Mike zichzelf af en toe wat kadootjes geeft. Jullie hebben vorig jaar in deze rubriek kunnen lezen dat Mike als investering een vat whisky had gekocht en laatst stond in de krant dat whisky momenteel een wel zeer lucratieve beleggingsvorm is. ’s Werelds duurste whiskyvat is zelfs in Nederlandse handen, eind 2018 heeft een bedrijf uit Sassenheim een vat Glenlivt gekocht voor maar liefst €4,5 miljoen. Ik neem aan dat Mike op ietwat bescheidener wijze aan het beleggen is geslagen, maar het is mooi om te zien dat hij zijn golfvrienden van de dondermiddag wat laat meedelen in zijn winst.
Hoezeer we het Mike ook gegund zouden hebben op zijn verjaardag, winst zat er vandaag voor hem niet in. Met zijn 13 punten is hij een goede middenmotor (22e van de 45 deelnemers). Nee, dan deden Ton Hertog en Kees Duijn het een stuk beter. Beide heren sloegen 19 stableford punten bij elkaar, maar omdat Kees op de laatste holes net wat minder presteerde dan Ton, moest hij genoegen nemen met de tweede plaats. De derde plaats was voor de man achter de geraniums Bert Brasz (17 stableford punten).
Terug naar Ton Hertog, over hem ben ik voorlopig nog niet uitgeschreven. Ton slaagde er in om met een verwoestende uithaal op hole 8 de longest drive op die hole te slaan. Als kers op de taart had hij daarna nog maar twee slagen nodig om zijn bal in het gaatje te krijgen. Een birdie voor Ton, dat lukte vandaag niemand anders.
Ook Jos van der Werf kreeg een chocolade letter (de Q van qualifying) en een fles bruin bier voor een bijzondere prestatie (tweary op hole 5). De derde bijzondere verrichting zou vandaag voor Dick Huiberts zijn geweest (neary op hole 2), maar vanwege bijzondere omstandigheden kon Dick vandaag niet op de prijsuitreiking wachten (iets met toneel?)

Guus