Voorafgaande aan de wedstrijd stond ik vandaag nog een mandje ballen weg te slaan. Zo halverwege kwam Hein Dekker even een kijkje nemen, volgens mij niet met de intentie om een bal te slaan maar om even te buurten om het wachten te verkorten). Ik wees Hein er op dat het vandaag eigenlijk moest gebeuren en dat hij het niet op de laatste wedstrijd moest laten aankomen. Om hem wat moed in te praten vertelde ik nog dat het vandaag zijn weer was. Nou, dat had ik helemaal mis. “Wat nou mijn weer, ik ben een fietsenmaker en zit altijd lekker binnen! Nee, dit is een weertje voor Cor Vreeker!“. Dat gezegd hebben ging Hein toch nog maar even inslaan, iets wat hij  anders volgens mij nooit doet.
Hein had trouwens helemaal gelijk dat Cor met dit weer tot grootste dingen in staat was. Met liefst 22 punten stapte hij de baan af, ver voor op zijn naaste belager (Nico Koopman met 16 punten). Maar ja, zo’n monsterscore wil nog niet zeggen dat je de beste bent. Er was zelfs iemand die nog beter presteerde, 23 punten en dat voor een fietsenmaker die nooit buiten komt. Een super score en gelijk de hele competitiestand overhoop gegooid. Hein staat nu ruim aan kop met maar liefst 7 punten voorsprong op Siem Laan en John Heemskerk.
Daarnaast waren er ook weer balletjes te verdienen met de bijzondere verrichtingen. Die op hole 1 (derde slag dichtste bij de pin) ging naar Tom Bleijendaal, terwijl Piet den Dulk dezelfde prijs verdiende op hole 9 (ook in drieën).

Voor het prijzenfestival werd er natuurlijk even een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan Pieter Porsius. Dit had nog wel even wat voeten in de aarde omdat het aanwezige barpersoneel nog niet zo goed om wist te gaan met de nieuwe geluidsinstallatie. Overigens was het geluidsniveau zo laag dat de meeste heren dat niet eens door hadden, een van de ongemakken van de leeftijd.