En gelukkig maar!

Wat een heerlijke middag op de golfbaan was het voor de optimisten van de club. De voorspelde regen kwam voor ons als laatste flight pas op de green van hole 6. Daarna druppelde het wat, maar daar werden we nauwelijks nat van. Ik heb Peter B. bedankt dat hij de wedstrijd heeft door laten gaan.

Ik dank ook Cees H. dat hij met zijn 18 punten (hij had iets beter gescoord dan ik op de laatste holes) niet kon wachten op de prijsuitreiking. Eigenlijk zou hij het stukje moeten schrijven, maar dan zou ik de balletjes bij hem moeten inleveren. Toch een goed systeem dus 😄

Ik dank als laatste Sam S. die me gestimuleerd heeft toch deze ronde te lopen 😜

Goed, met 7 man (dames, waar waren jullie?) gingen we dus op pad. En we kwamen ook weer met 7 man terug. De één met een iets betere score dan de ander. Een andere ander had weer veel geleerd. Bijvoorbeeld dat het niet handig is om de bal van weer een andere ander te spelen. De weer een andere ander leerde dat het handig is de bal te bekijken die je gaat spelen. Als je op de green ziet dat je bal toch die andere was geweest, en je dan 2 strafslagen krijgt, maakt dat het verschil tussen één prijzenbal of drie.

In het kader van de regelkennis had Jos van de W. (die koos voor een droge sportdag aan het biljart) gelukkig nog een aanvulling. Bij het spelen van de verkeerde bal, moet je om het te corrigeren terug naar de juiste plek van jouw bal. De strafslagen blijven helaas voor je staan.

Dus gelukkig maar dat het niet was afgelast. Anders hadden we deze regel niet meegekregen.

Het potje biljart na afloop was trouwens ook leuk om te doen. Ik was het nog niet helemaal verleerd.

Groetjes, Frank B.