width=Verslag wedstrijddag 4 in NGF-competitie 2014 GC De Koggen Heren 2

Afgelopen zondag, 4 mei 2014, werd op ons golfcomplex in Spierdijk de 4e ronde in onze poule van de NGF-competitie 2014 gespeeld. Dit onder prachtige weersomstandigheden; zonnig, droog en opvallend weinig wind. Al direct bij de ontvangst merkten wij dat alle deelnemers van de teams Dirkshorn, de Noordhollandse (Alkmaar), de Haarlemmermeersche en Heemskerk er bar veel zin in hadden. Dit gestimuleerd door de koffie en thee die voor iedereen klaarstond, aangevuld met vers gebakken en ter plekke gesneden Krentenmik van Bakkerij Pater. En waar de mannen van de Haarlemmermeersche zich vervolgens tegoed deden aan een uitgebreid ontbijt, compleet met boerenomelet uit onze eigen compacte keuken, viel op dat de mannen uit Heemskerk zich al vroegtijdig naar de driving range begaven en daar bijna anderhalf uur aan inslaan en training besteedden.

Logisch, er bestond immers een kans dat zij vandaag al ’kampioen’ (poulewinnaar) konden worden. Maar daarvoor moesten zij toch eerst de strijd met De Noordhollandse aangaan. En dat team was sterk gemotiveerd door De Haarlemmermeersche die zelfs 6 flessen Barolo (de koningswijn) inzette om de Noordhollanders tot ongekende golfhoogte te stuwen. Nou, dat lukte bijna. Bij de lunch stond Heemskerk met 5-1 achter!

De Haarlemmermeersche moest natuurlijk zelf ook nog maar zien te winnen van Dirkshorn. Kennelijk is de combinatie van een stevig ontbijt, humor en een goed humeur toch een goede basis voor het spelen van een golfwedstrijd. De mannen uit Cruquius pakten de winst met 13-5.

Met een tot zinderende hoogte opgelopen spanning werd rond de green van hole 9 de aankomst van de singles van De Heemskerkse en De Noordhollandse afgewacht. We moesten tot het allerlaatste koppel, op de allerlaatste green, de allerlaatste slag afwachten. Heemskerk was in de middag sterk teruggekomen en de allerlaatste putt betekende het verschil tussen winst of gelijkspel. Het werd dus winst voor De Heemskerkse. Einduitslag 10-8. Een terechte en mooie poulewinnaar!

In onze knusse clubhuis en op het terras naast de bouwplaats werd het vervolgens goed vertoeven. ’Onze’ dames in de bediening zetten, net als hun collega’s in de ochtenddienst, hun beste beentje voor en zij werden dan ook door alle captains gecomplimenteerd in de speeches. Voor hun geweldige inzet, vriendelijkheid en super kwaliteit dienstverlening. Ook de complimenten voor onze golfbaan waren niet van de lucht. De kwaliteit van de fairways en de greens werd alom geroemd. Het vervulde ons, De Koggen Heren 2, met grote trots.

width=Bijzondere dank gaat uit naar ons teamlid Piet (en zijn vrouw José) die voor ons allemaal een buitengewoon gevarieerde BBQ, door hem persoonlijk op professionele wijze en smakelijk bereid, verzorgde. Al met al werd het een geweldige dag voor alle teams en deelnemers in deze NGF-klasse. Onder aanvoering van onze captain Jelle is de wedstrijd uitstekend geleid en door Co zijn video-opnamen gemaakt van de golfswings van alle deelnemers.

Daarnaast zijn voor de vastlegging van deze historische golfdag ook nog eens ruim 150 foto’s gemaakt. Een aantal daarvan treft u bijgaande met dit verslag.

Aanstaande zondag, 11 mei 2014 (moederdag), mogen wij ook weer de golfbaan in en de strijd aangaan met de Haarlemmermeersche op de De Heemskerkse. Wij willen van ’de nul’ af en De Haarlemmermeersche wil nog wel vechten voor zilver. We gaan ervoor!

Namens Golfclub De Koggen Heren 2

Loek

Team De Koggen Heren 2 NGF-comp. 2014 wordt gevormd door:

Jelle van Solkema (captain)
Co Scholten
Piet Schilder
Peter Koopman
Johan Kramer
René Giling
Johan Pater
Loek Blom

Hier een foto van alle teams waarmee we de competitie samen hebben gespeeld, De Haarlemermeersche, Heemskerk, NoordHollandse (Sluispolder), Dirkshorn en GcdeKoggen: