Omdat een paar leden van de club het niet zo leuk vinden hun naam terug te vinden op deze site probeer ik mijzelf aan te wennen om van de achternaam alleen de eerste letter te gebruiken (dus Piet den D. in plaats van Piet den Dulk). Het kan natuurlijk ook anders en Johan Pater (van die bekende bakkerij uit Avenhorn) bracht mij op een idee toen ik van de week een van hun koeken kocht. Na de negerzoenen en moorkoppen zijn blijkbaar nu ook de jodenkoeken in de ban. Het is natuurlijk best lastig daar een nieuwe naam voor te verzinnen, maar Johan was zo slim om gewoon de eerste letter weg te laten. Ze heten nu ook geen jodenkoeken meer maar we moeten het doen met odekoeken. Hetzelfde principe kan ik natuurlijk ook toepassen bij de namen van onze leden.
En zo kan ik jullie vertellen dat Hein Ekker vandaag een geweldige ronde liep. Hein scoorde één dubbel bogey en daarnaast alleen maar bogeys en parren, wat hem uiteindelijk 44 punten opleverde. Dat was natuurlijk een lelijke streep door de rekening van Sam Neek die met zijn 42 punten niets anders dan de overwinning verwachtte. De laatste tijd is Ruud Aron aardig op dreef en met een puntentotaal van 38 punten werd hij derde.
De bijzondere verrichtingen bestonden vandaag uit de neary op hole 5 en de longest drive op hole 6. De neary ging naar Frank Raas (overigens geen familie van Jan: vijfvoudig winnaar van de Amstel Gold race). De longest drive was vandaag voor Miranda van der Ruijs. Dik verdiend overigens want eigenlijk had ze haar naam twee keer op het bordje mogen schrijven, bij de tweede negen lag ze nog twee meter verder dan de eerste keer. Ze lag trouwens zo ver dat Sam Neek er een beetje gefrustreerd door werd en opperde maar een aparte longest drive voor de heren in te stellen.
Natuurlijk werden er op zo’n mooie dag birdies geslagen. De gelukkigen waren: Wim Romp, Sam Neek, Frank Raas (nee, geen familie van) en Piet den Ulk.

Guus

p.s. Advies aan Johan: ik zou de naam van de eierkoeken van Sonja Bakker maar laten zoals het is.