width=Door Marc jansen,

Geachte leden en bekenden van Golfbaan Spierdijk.

Het kan raar lopen!. Vorig jaar juli ben ik in dienst getreden van Golfbaan Spierdijk als baanmanager. Een baan waar ik enorm veel plezier aan beleef. Met aardig wat ervaring op managementgebied maar nimmer in de Golfbranche heb ik met zeer veel enthousiasme en veel energie een nieuwe taak op me genomen.

Gelukkig heeft mijn vraagbaak Klaas-Willem me veel over de branche kunnen leren. Het doel was om in samenwerking met de drie vennoten en medewerkers groei te realiseren voor Golfbaan Spierdijk. De meeste doelstellingen zoals groei businessclub, strakkere organisatie, duidelijke structuur en verbeterde communicatielijnen zijn zeker bereikt. Deze gerealiseerde groei is mede tot stand gekomen door die enthousiaste Golfclub “De Koggen”.  Op zeer korte termijn nu al Qualifying en zelfs de A-status is al een feit. Hiermee wordt de aantrekkingskracht voor Golfbaan Spierdijk versterkt. Ook de omzet is vergeleken met het vorige jaar, o.a. door een behoorlijke groei van het aantal greenfeespelers, enorm gestegen. Daarnaast biedt de horeca op Golfbaan Spierdijk nu de mogelijkheden die passen bij een groter wordende golfbaan. Het toenemende aantal arrangementen, clinics en toernooiaanvragen vergt veel planning maar geeft ook de voldoening dat we op de goede weg zijn. Maar nog lang niet alles is nu in kannen en kruiken, er moet heel veel gedaan worden.

Helaas kan ik daar niet meer aan mee helpen. De directeur van Golfbaan Bentwoud, een vriend van mij, heeft me een geweldig aanbod gedaan. Golfbaan Bentwoud wordt de grootste golfaccommodatie van Zuid Holland met 36 holes, een grote golfacademy, een statig clubhuis en ja, er moet nog heel veel gedaan worden! Er werd mij gevraagd om de manager van deze golfbaan te worden, een volgende stap in mijn werkzaam leven te zetten.

Het moest allemaal heel snel, de par ¾ van Bentwoud gaat aanstaande zaterdag al open. Er was geen tijd voor mij om een zorgvuldige afweging te maken. In drie dagen tijd werd een antwoord verlangt. Waarom weggaan van een plek waar je het erg naar je zin hebt? Na een lang en slapeloos weekend heb ik besloten om toch deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Het avontuur heeft me altijd getrokken! Ik dank de vennoten van Golfbaan Spierdijk dat zij zeer begripvol met deze situatie zijn omgegaan, wetende dat mijn snelle vertrek de nodige problemen veroorzaakt. De basis van deze gunst is een goede verstandhouding geweest van het begin tot het einde. Met een verschillende achtergrond verbaasde me het regelmatig dat Klaas-Willem, Marc, Paul en ik nagenoeg altijd op één lijn zaten met keuzes die we moesten maken.

Okay, het was maar een jaar maar toch ga ik heel veel missen;
• ’s ochtends koffie met Tom en zijn gezelligheid maar ook die van Petra, Demy, Daphne, Astrid , Annick, Hester, Lisanne en natuurlijk Jan-Willem met zijn humor.
• Peter Stacey en Peter Lind die me af en toe hielpen met die vreselijk hook en de angst voor het chippen.
• De nieuwe aanwinst Mirella waarvan ik zeker weet dat zij veel gaat betekenen voor Golfbaan Spierdijk.
• De leden die even hun verhaal kwamen vertellen met Stan in de hoofdrol (succes met je GVB en op naar hcp 14)
• De warme Golfclub De Koggen waar iedereen altijd welkom is.
• Even 9 holes met Jan en Horst! (maak jullie geen illusies, ik kom graag een keer terug voor een volgende matchplay overwinning.)
• Eigenlijk nog veel en veel meer, ik heb een bijzonder mooi jaar gehad!
• Maar het meest zal ik de samenwerking met Klaas-Willem, Paul en Marc missen. Ik wens deze mannen een zeer succesvolle Golfbaan met een prachtig nieuw clubhuis!

Wie weet is er over een jaar wel een mooi uitwisselingsprogramma tussen Golfbaan Spierdijk en Bentwoud. Aan mij zal het niet liggen.
De komende weken kom ik nog regelmatig langs om voor een goede overdracht te zorgen. Ik hoop dan alle bekenden op passende wijze even gedag te kunnen zeggen.

Marc Jansen