Vandaag verscheen Georg Vlaar voor het eerst sinds tijden weer eens in een lange broek en dan weten we het wel: de zomer is voorbij. Misschien wat voorbarig want de natuur lijkt wel een beetje van slag. De struikjes in de potten voor de ingang hebben al weer katjes en je zou haast denken dat de herfst en winter wordt overgeslagen (of zouden het planten zijn van het Zuidelijke halfrond die nog moeten wennen aan de nieuwe omstandigheden). Gelukkig wist flightgenoot Peter Ruijter te vertellen dat het nog lang geen voorjaar is en dat we juist een strenge winter krijgen. Misschien is de wens een beetje de vader van de gedachte want Peter is een verwoed wintersporter. Afgelopen zaterdag kwam ik hem nog tegen op de Westfries waar hij een clinic volgde over de allerlaatste ontwikkelingen op schaatsgebied. Ik weet niet of jullie het weten maar naast schaatstrainer geeft Peter ook les in curling. Heel enthousiast stelde hij al voor om op de tweede donderdag van februari een curling wedstrijd te houden op de vijver voor het clubhuis. Volgens mij liep hij wat te hard van stapel, maar Peter vond het een prachtig initiatief en er is toch niemand die het leuk vindt om met die wintergreens te golfen. We zullen zien, laten we het maar hebben over de wedstrijd van vandaag. Eerste werd Jan de Vries met een zeer knappe 21 punten (blijkbaar al helemaal ingeburgerd), tweede werd Georg Vlaar met 18 punten (in een lange broek kan hij het ook) en derde werd Fons Dekker met 17 punten.
De bijzondere verrichtingen waren vandaag voor Nico Koopman en Peter Wusten. Nico sloeg zijn derde bal het dichtst bij de hole op hole negen en Peter legde zijn bal het dichtst bij het touwtje dat op hole 3 was neergelegd. Opmerkelijk was wel dat op het bordje bij hole 9 de naam van Nico stond geschreven met een K, hopelijk heeft Nico niet zelf het bordje ingevuld.