Altijd gedacht dat ik golf speelde omdat het zo lekker ontspannend is om een paar uur buiten te zijn en na afloop onder het genot van een lekker biertje gezellig wat na te keuvelen op het terras. Ik weet niet wat ik had, maar vanmiddag werd dat opeens anders. Misschien komt het omdat ik teveel tweede plaatsen heb gehaald de laatste tijd, maar tijdens het putt-kampioenschap werd ik ineens iets te fanatiek. Ik speelde samen met Eric en Wim een barrage omdat we alle drie tijdens de eerste ronden 17 puts nodig hadden voor de negen holes. De eerste hole van de barrage deden we alle drie in tweeën, waarna Wim als eerste moest putten voor de tweede hole. Wim legde zijn bal klaar om te gaan putten, maar zover kwam het niet omdat ik er hem op wees dat zijn bal op de verkeerde positie lag. Had ik natuurlijk nooit moeten doen, Wim wist niet beter dat dan zijn bal daar zou moeten liggen, en al zou ik gelijk hebben, dan had ik het natuurlijk pas moeten zeggen nadat hij geput had. Nu haalde ik hem toch een beetje uit zijn spel en daar baal ik nog steeds van (sorry Wim). Ook werd zo de loper voor Eric uitgelegd, want die blijft onder alle omstandigheden natuurlijk heel kalm. Putt-kampioen van 2017 werd dus Eric, gevolgd door Wim en ondergetekende.

Voorafgaand aan het putt-kampioenschap was er nog een heel bijzondere wedstrijd. De spelvorm was zo ingewikkeld dat ik blij was dat ik in de laatste flight mocht starten. Zo had ik meer dan een uur de tijd om te bepalen welke holes ik van wit, dan wel geel, rood , blauw of oranje zou spelen. Het blijft natuurlijk een beetje gokken, maar ik was na afloop zeer te spreken over mijn gekozen strategie (het leverde toch mooi 20 punten op). Daarmee werd ik weer eens tweede omdat Bob Gerritsen met 22 punten de baan afstapte en de eerste plaats naar zich toe trok. Volgens mij had Bob dit ook wel verwacht, de winnaarsspeech kwam er tenminste erg vlot uit.
De dames werden dit keer apart in het zonnetje gezet. Eerste werd Marion (ook zij zit in de flow) en tweede werd Els. Ook prijsvechter Piet den Dulk ging er weer met een prijsje van door, was het afgelopen donderdag de tweary, nu was het een birdie op hole 8.

Al met al een “prima” middag, met een spelvorm die voor herhaling vatbaar is (bedankt dames)

Guus