Ik liep vandaag met Joyce Bakker en Cees van den Bogaerde in een flight en zowel ik als Cees waren verbaasd over hoeveel Joyce, als geboren Amsterdamse, weet van de Westfriese fauna. Normaliter zijn hazen vrij schuw en zijn het bijna een soort nachtdieren, maar vandaag hadden we bijna de hele dag een haas in onze buurt, af en toe huppelde het zelfs vrolijk voor ons uit. Het was een nogal mager beestje en volgens Cees was het gewoon ziek. Ik kon mij daar wel in vinden maar Joyce wist ons te vertellen dat het gewoon op zoek was naar zijn/haar partner (geen van ons kon uitmaken of het om een vrouwtje of een mannetje ging). Ik vertelde Joyce nog dat een haas een solitair levend dier is maar Joyce was niet te overtuigen en vond helemaal het gelijk aan haar zijde toen zij op hole zes opeens twee hazen bij elkaar zag. “Zie je wel, eindelijk heeft ze hem gevonden!“. Het zal wel, maar toen ik na afloop naar huis fietste zag ik op hole zes toch weer een haas in zijn eentje.
En nu we het over de fiets hebben, binnenkort mag Jeroen Bakker zijn fiets weer stallen op de parkeerplek voor de winnaar van de maandbeker. Zo’n eigen parkeerplek is natuurlijk hartstikke mooi maar omdat Jeroen altijd op de fiets komt heeft hij er niet zoveel aan en bovendien gaat hij morgen twee weken op vakantie en kan hij de plek dus helemaal niet gebruiken. Jeroen was nog zo sportief om zijn plek over te dragen aan Wim Tromp, maar Wim wilde daar niets van weten en vond terecht dat hij daar geen recht op had.
Jeroen won dus de tweewekelijkse maandbeker met een mooie 38 punten. Tweede werd vandaag Sam Sneek (34 punten) en de derde plaats was voor Peter Seinen (33 punten). Natuurlijk waren er ook weer virtuele birdies te winnen (ook de niet uitgereikte vogeltjes worden gesponsord door Sam Sneek Makelaardij). Deze gingen vandaag naar Guus Wilcke, Jan de Vries en natuurlijk Jeroen Bakker.
Verder was het mooi de gebroeders Porsius weer eens te zien (beiden met een tattoo met daarin de letters P, J, C en E: de voorletters van henzelf en die van hun ouders). Collin heeft daarnaast ook nog een tattoo waarop hij samen met Pieter te zien is terwijl ze een potje aan het golfen zijn (hartverwarmend). De scores van de heren was nog niet zo geweldig, maar ze hebben nog een paar weken om in de juiste vorm te komen voor de Pieter Porsius Bokaal ( te spelen op 9 augustus).

Guus