width=Tot twee keer aan toe sloegen in het clubhuis de stoppen door en viel het licht uit. Om maar in het kort aan te geven met wat voor een feest het seizoen van ‘GC De Koggen’ op zondag 30 oktober werd afgesloten.

Voorzitter Ton Kunst, die tijdens zijn openingsspeech en passant ook nog even het nieuwe clublogo onthulde, had het al voorspeld: ‘Het kan niet anders of het wordt vanmiddag en vanavond weer ouderwets gezellig.’

Maar zelfs dat bleek een understatement. Om in feestjargon te blijven: ‘het dak ging eraf’. Onder redelijke weersomstandigheden werkten de 43 (!) deelnemers eerst een negen holes funparkoers af, waarna het feest met de prijsuitreiking en een uitgebreid, met kostelijke wijnen en schuimende gouden rakkers besproeid buffet werd afgesloten.

width=Het fun parkoers (met satanisch genoegen ontworpen door wedstrijdleiders Ruud Dol en Co Scholten) bracht de stemming er al meteen in. De regels leken vooraf wat ingewikkeld (‘Het is voor mij volstrekt duidelijk dat ik er niets van snap’, zei iemand), maar bleken, eenmaal bij de holes gearriveerd, uiterst simpel. Moeilijk slechts waren de hindernissen die waren opgeworpen, zoals een vernauwde cup (hole 6), een rondom de vlag gebouwd hek (hole 5) en zelfs een trits ‘spijkerballen’ (hole 1).

Daarbij hadden de pins – met dank aan Ruud Dol en Klaas Willem Duijn – op nog nooit zulke geniepige plaatsen gestaan als nu. Wat de resultaten niet ten goede kwam. Geen mens echter die daar om maalde. Het plezier spatte eraf en – geluk bij al het andere geluk – nog voor de eerste druppeltjes regen begonnen te vallen was de hele boel in het clubhuis voor de eerste borrels, de bitterballen en… de prijsuitreiking met verrassende winaars.

width=

Dat het feest met de onvermoeibare crew van Petra en een, door Jan Willem en Astrid voortreffelijk verzorgd koud en warm buffet, vervolgens tot diep in de nacht voortduurde, spreekt vanzelf. Helemaal toen bekend werd dat AZ had gewonnen.

.

Meer foto’s komen later.