Volgens mij is elke deelnemer van de donderdagcompetitie onwijs trots op hun herenmiddag:  veel deelnemers, geweldige organisatie, gezellige nazit, etc. Vandaag is er echter wel een smetje op het blazoen gekomen. We zouden ons allemaal als een echte heer moeten gedragen maar dat lukte vanmiddag niet helemaal. Door een foutje in het reserveringssysteem kwamen er een paar flights tussen de wedstrijd door. Niet leuk natuurlijk, maar de manier waarop die flights door ons werden bejegend is niet iets om in de annalen van de club bij te schrijven. Die mensen hebben nietsvermoedend een starttijd gekregen en slaan prima op tijd af op hole 1. Het is voor hen daarna zeer frustrerend als ze van werkelijk iedereen te horen krijgen dat ze helemaal verkeerd bezig zijn (hoe kunnen jullie dit nu doen, jullie zitten midden in een wedstrijd!). Dit verdient zeker geen schoonheidsprijs en zoals de wedstrijdleiding het na afloop ook verwoordde, dit moeten we anders aanpakken. Als je ziet dat het mis gaat, biedt die mensen namens de club een versnapering aan en vraag of ze wat later van start willen gaan. Zo pakte Cees Siekerman het zelf aan en de aangesprokenen gingen daar direct mee akkoord (na afloop zaten ze nog glunderend naast de groep). Die mensen gaan met een tevreden gevoel naar huis. dat in tegenstelling tot eerder genoemde flight, die had het helemaal gehad (hier komen we nooit meer).
Afijn, gelukkig hing de dames playlist er weer (George bedankt) en werd er ook nog over andere zaken gesproken.
Overigens werd er ook nog gegolfd, en hoe. Jos Heemskerk stapte met 42 punten de baan af, ontzettend knap. Daarnaast won John  ook nog een birdie op hole 10 maar dat is voor John blijkbaar al heel gewoon. Het vogeltje (nieuw uiterlijk,  birdie 2.0?) werd gelijk doorgeschoven naar Piet den Dulk (die er ook al eentje had gewonnen).
Verdere birdies waren er nog voor Peter Koopman, Simon Hes en Cees Siekerman (hij was er zichtbaar trots op).
John Heemskerk werd dus eerste, gevolgd door de afwezige Cees van den Bogaerde (tweede met 38 punten) en Michael Blacklock (derde met ook 38 punten).
En dan nog de bijzondere verrichtingen. Theo Boer slaagde er in om acht keer een driepunter te slaan en die ontving dus de Joris Driepinter trofee. Verdere prijzen waren er voor Ton Scholte met de neary op twee en Johan Verberne met de bal het dichtst bij het touwtje (heel slinks vlak bij het water neergelegd).
Opmerkelijk is dat Cees Siekerman en ik de laatste waren die vertrokken, dat is toch eigenlijk voorbehouden aan Cees Duijn en Hein Dekker. Navraag leerde dat Cees Duijn afwezig was vanwege een fietsweekend (het weekend begint voor Cees blijkbaar al op donderdag)