Na ons gastheerschap van vorige week mochten wij vandaag zelf weer aan de bak.
Nog even over ons gastheerschap. Wat was alles weer goed geregeld en wat hebben wij veel positieve reacties mogen ontvangen, dus personeel van de horeca van harte bedankt voor jullie inspanningen.
Onze captain Loek had wederom een busje weten te bemachtigen, dus eerst iedereen ophalen en daarna richting Alphen a/d Rijn. Na onze eclatante overwinning van de 1e wedstrijd, en nog in euforische stemming, filosofeerden wij in de bus al volop over de volgende stap richting het kampioenschap.
Vandaag stond op de baan van Zeegersloot de wedstrijd tegen het altijd lastige Haarlemmermeersche 9. Zeegersloot is een aparte baan, waarbij 9 holes op een oude vuilnisbelt zijn neergelegd met veel hoogteverschillen, en 9 holes parkbaan. Als je het mij vraagt kunnen er hier en daar best een paar bomen worden omgezaagd.
Na de koffie en een gedegen warming-up gingen wij de baan voor de dubbels.
Wij starten op hole 1. Ondanks dat iedereen tot en met de 9e hole aan het strijden was en meerdere teams voorstonden, bleek het resultaat nadat iedereen binnen was toch wat magertjes. 5-1 achter in de ochtend.
Nadat onze captain een speech a la Ian Poulter hield, je weet wel de speech tijdens de Ryder Cup waarbij Ian ging uitleggen dat de grote achterstand al een keer eerder was omgebogen in een overwinning, van de miracle van Medina, en een goede lunch, was het in de middag tijd voor de singles.
Vol goede moed en met de speech nog in gedachten gingen wij van start met als doel om de achterstand om te buigen in een klinkende overwinning.
Wederom werd er door onze mannen gevochten als leeuwen. 4 van de 6 moesten knokken tot en met hole 17 en zelfs 18. Onderweg goede berichten, 1-up, 2-up en soms nog beter.
Helaas bleek dat de Haarlemmermeersche zich in veel partijen met succes terug wist te knokken.
Toen iedereen binnen was en het kruit was opgetrokken, bleek dat wij deze wedstrijd met 12-6 hadden verloren. Wij staan dus weer met beide voeten op de grond, en de champagne moet dus nog even de koelkast in.
Wij sloten de dag af met een gezellige nazit en diner, waarbij bleek dat wij van De Koggen ongeslagen kampioen zouden worden als dat ook een wedstrijd zou zijn.
Volgende weer gaan wij naar de Haarlemmermeersche voor de 3e competitieronde. Heb er nu al zin in.

Groeten,
Johan K.