Er zijn er nogal wat: de bijltjesoproer, de kermisoproer, de aardappeloproer, de palingoproer, de jordaanoproer en natuurlijk de kroningsoproer. Zo’n oproer lijkt een puur Amsterdamse aangelegenheid maar ook mensen van buiten deze stad komen wel eens in verzet; zo kennen we in Spierdijk bijvoorbeeld de bitterballenoproer. De eerder genoemde rebellieën ontaarden meestal in grote wanordelijkheden door het zeg maar niet al te tactvol optreden van de politie. Wat dat betreft deed Cees Siekerman het vanmiddag een stuk slimmer. Cees bracht uitgebreid de ontstaansgeschiedenis van de herenmiddag in kaart en probeerde iedereen ervan te overtuigen dat we door moesten gaan op de eerder ingeslagen weg (iedereen €20 dokken voor de versnaperingen na de wedstrijd), maar dat we daarbij wel de regels van de club moesten eerbiedigen. Gelukkig was iedereen was het daar hartgrondig mee eens en wijzen alle neuzen (zelfs die van Jan de Vries) weer dezelfde kant op. En iedereen hoopt natuurlijk dat Tom Bleijendaal weer overgehaald kan worden de prijsuitreiking voor zijn rekening te nemen (het heren, heren wordt node gemist).
Ondertussen werd er ook nog gewoon gegolfd (ja, de wereld draait door) en veelvraat Piet den Dulk deed weer van zich spreken. Piet had de tweary op hole 4 en pakte de derde prijs met 18 stableford punten wat hem twee flessen rode wijn opleverde. De prijs voor die andere bijzondere verrichting (de longest drive) was een traytje Hertog Jan en daar wist longhitter Jos van de Werf wel raad mee.
De tweede prijs was vandaag een fles port welke Johan Venekamp dankbaar in ontvangst nam (ook 18 punten). Tja en dan kan er natuurlijk maar eentje de beste zijn. Gelijk bij binnenkomst was wel duidelijk dat Cees Siekerman een goede kaart had gelopen, hij glunderde van oor tot oor. En ja hoor, met 19 punten trok Cees aan het langste eind. Cees vertelde dat hij morgen voor de lessen die hij geeft eerst even de stand van vandaag op het smartboard toont zodat alle leerlingen kunnen zien wat voor een topper hun docent wel niet is (gelukkig voor Cees weten die kids niet dat hij alleen maar tegen ouwe lullen speelt).

Guus