Ik heb vorige week de uitnodigingen voor de Algemene Ledenvergadering van volgende week de deur uit gedaan en krijg nogal wat afmeldingen van leden die lekker op vakantie zijn. Zo zitten Leo en Adrie Spieker weer te overwinteren in het golfvriendeijke Spanje, zitten Piet en Elise Konijn in Portugal, Fake en Hermine de Jonge in Frankrijk en Jan van Stralen in Gambia. Nu heb ik altijd begrepen dat Gambia vooral een vakantiebestemming was voor “hunkerende” dames en begrijp dan ook wel dat Jan zijn Sis niet alleen laat gaan. Verder zijn Nico en Anita net terug uit Curacao en staan er nogal wat dames en heren op punt van vertrek naar de golfbaan van Joost den Draaijer (George en Marion Vlaar, Loek en Ellen Blom, Frank en José Braas, Jos van der Werf, Piet den Dulk, Piet Schilder en Ariën Ruijter en wie weet komen er nog wel meer bij). Ik gun natuurlijk iedereen van harte zo’n reisje naar het buitenland, maar het zou mooi zijn als een paar cracks van de donderdagmiddag ook wat reislustiger waren. Zo’n Gerard Meijer en Gigi Perra zouden we wat mij betreft wel een beetje kunnen stimuleren om er ook eens voor een paar weken tussenuit te gaan. Zouden we daar een deel van de opgehaalde snackgelden niet voor kunnen gebruiken? De komende weken krijgen we dan natuurlijk geen kaasbroodjes meer na afloop (wat kunnen ze die tegenwoordig trouwens onwijs laten smaken naar sauzijcenbroodjes, je merkt bijna geen verschil), maar als Gigi en Gerard er niet zijn hebben we natuurlijk wel een veel grotere kans op de overwinning en dat smaakt natuurlijk ook heel goed.
Vandaag moest Gigi het trouwens met de tweede plaats doen, want mooi weer speler Siem Laan was met het weer van vandaag danig in zijn element. Vorige week had hij zich vanwege een gevoelstemperatuur van -4 nog afgemeld, maar vandaag lag die temperatuur 18 graden hoger en durfde Siem het wel aan. Tevens trof hij het dat zwager Kees vandaag zijn marker was en niets kon een goede score dan ook in de weg staan (21 stableford punten). Gigi werd dus tweede met 18 punten en hetzelfde aantal punten sprokkelde Tom Scholtes ook bij elkaar. De eindsprint van Tom was wat minder dan die van Gigi, maar hij hield er wel mooi een balletje aan over.
Ik mocht vandaag twee keer mijn naam op het bordje van de bijzondere verrichtingen zetten, maar op hole 5 werd mijn naam met fikse halen door Hein Dekker doogestreept en werd zijn eigen naam er onder gezet. Hein verdiende dus de tweary op hole 5 en ik die op hole 2 (Cor Vreeker was er zichtbaar weer mee in zijn nopjes).