Beste heren golfers van de donderdag

Voor mij als wedstrijdleider was het afgelopen week even wennen.

Woensdagavond in de startblokken voor de indeling, zoals meestal in het afgelopen jaar.

Even vergeten: alle wedstrijden afgelast. En dat allemaal om zo gezond mogelijk te blijven.

Zoals jullie allemaal wel weten, zijn er enkelen onder ons die helaas zonder Corona ook al zorgen rond hun gezondheid hebben. Ik denk dat ik spreek namens alle heren als ik deze collega golfers veel sterkte wens in deze moeilijke tijd.

GOLFtuin.jpg

Als deze standstil periode voorbij is, vliegen wij – oude heren – natuurlijk als jonge goden over de baan. Om te voorkomen dat we in ons enthousiasme onszelf of onze medespelers een andere dan de reeds aanwezige handicap bezorgen, heb ik enige tips die, gezien de overvloed aan vrije tijd die we nu hebben, een goede tijdsbesteding zijn.

• Ga niet sacherijnig uit het raam zitten staren maar zorg dat je in beweging blijft, maak in ieder geval regelmatig een lange wandeling of beweeg met Nederland mee.
  • Indien mogelijk, controleer je golfuitrusting en maak hem schoon.
  • Heb je geen ongelezen boeken meer, neem de nieuwe golfregels nog eens door of kijk via internet naar tips om jouw spel te verbeteren.
  • Schrijf je in voor wedstrijden die nu openstaan en waar je anders geen tijd voor had, denk aan matchplay en Old Grand Dad. Deze worden in mei en juni gespeeld en vallen voorlopig nog buiten de standstil periode.

Het belangrijkste is natuurlijk: zorg goed voor jezelf en je naasten, zodat we jullie, als deze moeilijke periode voorbij is, weer met een lach op het gezicht op de golfbaan mogen begroeten.

Tot ziens

McTon en Mees Cees