We mogen weer. De “Zichtbouw”-herencompetitie gaat donderdag 25 maart van start. Daar waar de dames de bal willen laten rollen gaan de heren de bal natuurlijk laten vliegen. Dat is het verschil tussen knikkeren en golf.

Het nieuwe Golfgenius-systeem werkt nog niet dus U moet zich, tot nader order, gewoon ouderwets via OGS opgeven voor de wedstrijden. Dan ontvangt U woensdagavond de indeling voor de komende wedstrijd.

Gedurende de winter is er hard getraind. Maar helaas geen wintercompetitie en, erger nog, geen zeugendrek na afloop in de brasserie.

Denkt U eraan dat U zich tijdig afmeldt voor de lunch in huize Avondrood. De wedstrijden beginnen om 13.00 uur. Zorgt U ervoor dat U zich “gepast” kleedt. Het oog wil ook wat.

Tot 1 april gelden de winterregels. Dit betekent dat de bal schoon gemaakt en geplaatst mag worden op het kort gemaaide gedeelte van de baan. Gelukkig kennen we allemaal de spelregels!!!!

Na afloop levert U de (volledig ingevulde) kaart in bij de wedstrijdleiding. De wedstrijdleiding zal zorg dragen dat de kaarten op termijn ingevoerd worden in het nieuwe systeem.

Dit laatste bezorgt ons overigens slapeloze nachten. De daadwerkelijke handicap die we per 1 maart gekregen hebben is totaal anders (hoger) dan die in OGS staat. Als we de “held van de dag” willen bepalen vergt dit enig rekenwerk. En ook de wedstrijdleiding moet zich voor de avondklok weer in de bewoonde wereld melden.

Als de brasserie weer open mag is het misschien verstandig niet teveel te eten voor de wedstrijd. Gedurende de lockdown is iedereen een keer jarig geweest. Dat betekent 40 keer 3 bitterballen na de wedstrijd toch?

Tenslotte kunnen wij ons voorstellen dat U wilt kennismaken met het nieuwe Golfgenius-systeem. In dat geval moet U bij de inschrijving aangeven dat U bij Ton of Cees in een flight wil. Dan speelt U immers met een golfgenius!!!

Wij hebben er zin in. Tot a.s. donderdag.

Ton en Cees