width=In het tweede jaar dat GC De Koggen vertegenwoordigd is in de NGF competitie heeft heren 1 zondag 27 april voor het eerst in de historie een competitiewedstrijd gewonnen!.

Op Golfbaan Crimpenerhout in Krimpen aan de Lek moest er worden gespeeld tegen GVN wat staat voor Golfvereniging Nederland, een club zonder vaste baan, maar spelend door heel Nederland met ca. 10.000 leden!

Het team van De Koggen bestond deze dag uit Erik Bark, Remco Linnekamp, Dirk Loos, George van der Velden, Karel Visser en gelegenheidscaptain Ate IJlzinga Veenstra.

Om 9 uur sloegen Erik en Karel voor de foursomes af tegen op papier sterke tegenstanders met handicap 8,8 en 9,2. Ook de andere spelers van De Koggen troffen lagere handicappers dus er moest geknokt worden. Erik en Karel wisten hun foursome te winnen met 2-1, helaas verloren Dirk en Remco met 1-0, en Ate en George met 4-2. Met de lunch als team dus met 4-2 achter. Toch hadden we een goed gevoel. Er was zeker kans op de overwinning met nog 6 singles voor de boeg.

Met 100% motivatie werden de tegenstanders bestreden. Karel kwam als eerste binnen met een dikke 6-5 overwinning. De verbouwereerde tegenstander op een biertje getrakteerd, zijn grootste nederlaag ooit zei hij J, en in spanning wachten op de anderen. Als eerste verscheen Erik met een big smile van oor tot oor in het clubhuis. Gewonnen met 3-1! Top hun eerste 2 spelers verslagen, en een voorsprong van 6-4.

Helaas moesten Dirk en Remco hun meerdere erkennen in hun tegenstanders. Shit, dat betekende dus 6-8 achter, en alles hing nu af van George en Ate. Eerst kwam George met een zo mogelijk nog grotere glimlach binnen, 3-1 gewonnen en 2 punten in de tas. We stonden gelijk, 8-8!

George had ook hoopvol nieuws, Ate stond volgens hem nipt voor. Na een zenuwslopend kwartiertje verscheen onze laatste strijder met een zo mogelijk nog bredere grijns. Ook een 3-1 overwinning voor Captain Super Ate en dat betekende de eerste 2 punten voor Heren 1 van de Koggen!

Zo trots als een pauw namen we de felicitaties van alle teams in ontvangst. Tegen een goede tegenstander hebben we ons van onze beste kant laten zien. Nooit opgeven en knokken voor elke hole! Ook al sta je 2 of 3 holes achter, met matchplay kan het kwartje zomaar de andere kant oprollen.

Volgende week spelen we op Spaarnwoude tegen Golfclub Groendael uit Wassenaar. Ook een team met hele goede golfers, maar we gaan er weer vol voor. We weten nu wat winnen is, en dat smaakt uiteraard naar meer!

Namens Heren 1, Karel Visser

Volg ons op facebook: width=