title=Na de winst van vorige week moest het Heren 1 team ditmaal tegen het sterke Groendael uit Wassenaar. Karel Visser, Erik Bark, Menno Mosch, Dirk Loos, Remco Linnekamp en George van der Velden moesten het opnemen tegen spelers die allen een aanzienlijk lagere handicap hadden dan zij zelf. We wisten dus dat het moeilijk zou worden, maar na de overwinning van vorige week was er veel vertrouwen en met de moraal was niks mis getuige de app’s die de dagen ervoor onderling werden verstuurd. Op de prachtige golfbaan Spaarnwoude gingen we dan ook vol goede moed voor 100% gemotiveerd de strijd aan.

Remco en George wonnen als enigste koppel hun foursome. Erik met Menno en Dirk met Karel moesten helaas hun meerdere erkennen in de tegenstander. Dit ondanks de opbeurende woorden van Ate die ons aanmoedigde gedurende de gehele wedstrijd. Op elke hole stond hij als een duveltje uit een doosje enthousiast mee te leven. Super Ate, top dat je er bij was!. Maar helaas, met de lunch dus 4-2 achter.

Bij de singles won Erik na opgave van zijn tegenstander, en Remco sleepte een ruime en zeer knappe 5/4 winst binnen! Dirk speelde goed, maar zijn tegenstander was een maatje te groot. Karel en Menno verloren op de 18e en laatste hole. Er had bij beide beslist meer in gezeten. Menno heeft 2 up gestaan en Karel zelfs 3 up, maar uiteindelijk is toch de lage handicap (tegenstander Karel 5,7 en tegenstander Menno 6,0) en het daarbij behorende stabiele spel van de tegenstanders doorslaggevend geweest. De tegenstander van Menno redde de pot voor Groendael door een magistrale chip over 15 meter vanuit het hoge gras. De bal eindigde een halve meter van de hole. Zelfs op de Tour zie je dit soort ballen zelden, maar het overkwam Menno. Dit geeft direct het niveau aan van de tegenstander. Erg goed dus!

Uiteindelijk een verlies van 12-6, maar wel met kansen op winst. Ook dit geeft vertrouwen voor de toekomst. Al met al dus een perfecte dag met mooi weer, een leuke en sportieve tegenstander, prima georganiseerd door Golfclub Spaarnwoude en afgesloten met een uitstekend diner.

Volgende week spelen we de laatste wedstrijd tegen de kampioen in onze poule Spaarnwoude Heren 1. Hopelijk pakken we nog een paar puntjes maar deze jonge binken zijn van elastiek en slaan met een ijzer 4 net zo ver als wij met een driver. Ze hebben een reservespeler met handicap 7,6, maar die mag niet meedoen, want hij is niet goed genoeg…….tja……bij ons ben je dan gewoon kopman!

Zaterdag vertrekken we richting Breda om voor te spelen op de baan Turfvaer in Rijsbergen, en uiteraard om ons seizoen gezellig af te sluiten de avond voor onze laatste match 

Namens Heren 1,

Karel Visser