Erik BarkIk neem aan dat de naam “Herbert Joeks” bij de meesten van jullie wel een belletje doet  rinkelen. Het moet misschien van ver komen, maar hij was inderdaad de vertolker van Klukkluk, de grote vriend van Pipo de Clown. “Dat zijn van de gekke” kennen we allemaal vast nog wel, maar door alle acties van Joyce moest ik vanmiddag denken aan “ikke benne van de vergeetachtige“.  Joyce zou om 12.00 uur moeten afslaan maar geen spoor van haar te bekennen. Iedereen begon zich vrij ongemakkelijk te voelen, “Joyce is nooit te laat“, “moeten we niet de politie bellen?“. Gelukkig kwam ze om 12.10 uur opdragen, bleek dat zij haar schoenen vergeten was. Afijn, door snel handelen van de wedstrijdcommissie was flight twee al vertrokken en kon zij alsnog samen met Ans aan de wedstrijd mee doen. Na negen holes ging Joyce samen met haar flightgenoten even naar de  wc voor een sanitaire stop en het bijvullen van de waterflesjes. Het was echter zo’n jolige boel in het karretje dat Joyce haar waterflesje vergeten was. Even tussendoor, Jan Grooteman liet zich door het gegiebel van de dames totaal niet van slag brengen en scoorde een prachtige birdie op hole negen. Afijn Joyce kwam er bij de afslag van hole 10 dus achter dat zij haar waterflesje vergeten was en liep op een drafje terug naar de plaswagen. Helemaal ontsteld kwam ze weer terug “ik weet zeker dat ik mijn flesje gevuld heb, maar nu is is helemaal leeg“. Wij allemaal dachten dat Joyce nu de nadelen van haar al enigszins gevorderde leeftijd meemaakte, maar achteraf blijkt dat Jan Grooteman stiekem het flesje met lekker koud water van Joyce in zijn flesje had overgegoten, hoefde hij niet helemaal naar het clubhuis te lopen. Ik denk niet dat het ooit nog goed komt tussen die twee.
Op de foto van de prijsuitreiking zien we Joyce ook niet meer zitten. Ik weet niet wat de reden was, maar ze zou toch niet vergeten zijn dat er ook nog altijd een prijsuitreiking is. De enige die staat is Erik Bark en hij deed namens Maurice Jong en hemzelf de overwinningstoespraak (kat in het bakkie). Ze wonnen met 23-13 van het koppel Marcel van der Kooij en Horst Lammers. Waarschijnlijk was dat niet zo moeilijk want Horst schijnt sinds binnenkort op de Franse toer te zijn en hanteert dus de Franse slag.
Ik geloof dat de rest van de teams bijna allemaal met 22 punten thuis kwamen. Zo ook het team van Karel Visser en Dirk Loos waar Jan Grooteman en ik tegen speelde. Tegen hen was geen kruid opgewassen, vooral Dirk was in uitstekende doen getuige zijn drie birdies (die hij overigens niet kreeg, misschien dat ook Sam op de kleintjes moet letten).
Tenslotte slaagden Maurice Jong en ikzelf erin de neary te winnen. Ik ontving drie balletjes van sponsor Blub media maar geloof dat de balletjes die Maurice in ontvangst mocht nemen van een andere sponsor kwamen.

Guus