Hoewel ze op de golfbaan van Spierdijk liever een biertje tappen van de concurrent gingen vandaag de gedachten weer eens uit naar dat andere merk. Vroeger was het de gewoonte om minimaal een keer per jaar een bezoek te brengen aan de Amstel en Heineken brouwerij in Amsterdam. Er werd natuurlijk begonnen met een rondleiding door het bedrijf en de kunst was dat zo snel achter de rug te hebben. De gids vroeg nog wel eens of er vragen waren, maar natuurlijk waren die er niet (je keek wel uit). Het ging er om dat we zo snel mogelijk in het cafe belandde waar we ons dan vol konden laten lopen (tenminste bij Heineken, bij Amstel kreeg je maar een paar biertjes).
Vanmiddag moest ik daar aan  denken omdat sponsor Blub Media in de persoon van Maurice Jong voorafgaand aan de prijsuitreiking eerst nog van alles moest vertellen over de prijzen die gewonnen konden worden. Zo zijn de balletjes voor de nearies op hole 2 en 5 (eerlijk verdeeld tussen mijnheer en mevrouw Bark) uitermate geschikt voor een speler met een lage swingsnelheid en heeft de bal een patroon van liefst 328 dimples. Verder garandeert de bal een lange afstand met een hoge balvlucht, ideaal voor ons soort golfers.
Voor de longest drive bij de heren (ook voor Erik Bark) was er een flesje limoncello speciaal gebotteld door een van de klanten van Blub Media. Volgens Maurice wordt deze limoncello gemaakt van de allerlekkerste citroenen zoals die alleen in de laars van Italië groeien. Ze worden verbouwd in grote boomgaarden, waar pergola’s van kastanjehout zorgen voor beschutting tegen de felle Zuid-Italiaanse zon. De citroenbomen hebben voldoende schaduw en vochtigheid nodig om vanaf het voorjaar gigantische citroenen te kunnen geven. Deze citroenen zijn zo groot als flinke grapefruits en hebben een dikke, bobbelige schil. Logisch dat Joyce zwaar onder de indruk was en graag even wilde proeven (Erik schonk goedmoedig een glaasje in).
Het was vast ook een bijzondere wijn die Nine van Kerkvoort ontving voor de longest drive bij de dames. De nuances van deze prijs zijn  mij even ontgaan omdat er om mij heen een levendig gesprek gevoerd werd over diksap (het had volgens mij iets met de plas van Dirk Loos te maken, maar hoor graag hoe het precies zit).
Winnaars van de dag werden trouwens Bob Gerritsen en Cees Duijn. Cees gaat meestal als laatste weg maar was al vertrokken, misschien omdat hij zijn prijs toch moest overdragen aan Rob van den Dobbelsteen voor wie hij deze keer inviel (Rob moest act de présence geven bij het 50 jarig jubileum van de gele trui van Jan Jansen, mijn eerste merk racefiets). Gelukkig was Bob er na een telefoontje met het thuisfront nog wel en kon hij de welverdiende eerste prijs in ontvangst nemen.
Tot slot nog even een complimentje voor flightgenoot Marion Vlaar. Karel Visser zat de eerste negen niet zo lekker in zijn vel en begon op hole 9 tegen ons te mopperen dat wij veel te langzaam liepen (had hij wel een beetje gelijk in). Marion had de hole daarvoor net gezegd dat wij wat door moesten lopen en gaf daarna zelf het goede voorbeeld door na hole 9 niet gebruik te maken van de plaskar (dan doe ik het zo meteen wel even in de bosjes).

Guus