Ik weet niet hoe de andere heren het vandaag ervaren hebben, maar ik weet wel waarom de wedstrijden op de donderdagmiddag zo leuk zijn. Daar doen geen dames mee! Op zich gun ik onze vrouwelijke leden wel hun pleziertjes, maar het moet natuurlijk niet te gek worden. Dat ze meedoen is prima, maar ze moeten wel hun plaats weten. Vandaag waren de eerste vijf plaatsen voor een dame en dat is natuurlijk zwaar slikken voor ons mannen.
De eerste prijs ging naar Ans G. die in netto 68 slagen de baan rond ging. Datzelfde aantal slagen sloeg Marion V. ook bij elkaar maar zij had een iets mindere tweede negen. De derde prijs was voor Els T. met netto 71 slagen (en daarbij de verste slag bij de dames). En omdat het zo bijzonder is noem ik vandaag ook nog even de plaatsen vier en vijf. Vierde werd Ria B. met 72 slagen met als bijzonderheid dat Ria haar eerste birdie ooit sloeg (hole 4). De vijfde plaats was tenslotte voor Loes van der W. met 73 slagen.
We hebben het al gehad over het vogeltje van Ria, andere deelnemers met een birdie waren Wim T. (hole 7), Frank B. (hole 14) en Erik B. (twee zelfs, hole 5 en 12).
Om de heren ook nog een prijsje te gunnen was er gelukkig nog een longest drive speciaal voor de heren. Met een paar longhitters op de startlijst was wedstrijdleider George van der V. zo verstandig om deze op hole 9 te zetten. Voluit tegen de wind kwam winnaar Sybren Sjoerd de V. toch nog gevaarlijk in de buurt van de vijver, maar de prijs is hem van harte gegund.
Nu we vandaag de dames zo in het zonnetje zetten moeten we het ook nog even hebben over het bedienend personeel. Ons aller Daphne slaagde na een avondje blokken voor het theorie-examen van de CBR en Maureen verdiende afgelopen week een 8 voor haar scriptie aan het HBO. Maandag heeft ze nog een korte presentatie en daarna is zij klaar met haar opleiding. Op 1 juli begint zij te werken in het laboratorium van het ziekenhuis in Alkmaar. Ze wilde haar graag fulltime maar gelukkig heeft Maureen het na zwaar onderhandelen voor elkaar gekregen om vier dagen te gaan werken. Zodoende kan ze nog een dag in de week ons van een drankje voorzien. Jippie.

Guus