Vanmiddag, zaterdag 5 september, de halve finale van de Matchplay.
Maurice tegen Erik en Sam tegen Menno.
Het is een spannende strijd geweest tussen Maurice en Erik. Op hole 16 stond Maurice 2 up. Erik sloeg zijn bal op hole 16 in de bosjes net achter het water. Maurice lag mooi op de fairway. Erik besloot om zijn bal onspeelbaar te verklaren en achter de bosjes te droppen( rechte lijn naar
achteren).
Mooie herstel slag van Erik net voor het water. Maurice sloeg zijn bal net voor de green. Met slag vier lag Erik rechts van de green iets verder dan de bal van Maurice. Maurice had een goede chip voor drie naar de hole. Erik ging voor vijf naar de hole. Dit was een slag te veel. Winst in de partij voor Maurice. Door naar de finale.
De andere partij opgepakt op hole 16 waar Menno één up stond. Deze hole werd door Sam gewonnen zodat hole 17 A/S werd begonnen. Slag drie van Menno belandt in de bunker en die van Sam voor de bosjes rechts. Uiteindelijk won Sam deze hole zodat die 1 up begon aan 18.
Afslag van Sam op 18 een hook naar rechts. Menno een matige afslag net over de sloot. Sam zijn provisionele bal was goed in het hoge gras voor de bunkers. Bal van Sam niet meer gevonden dus Sam door met zijn 2e bal. Menno won deze hole zodat de score op 18 All Square was. Door naar hole 19 . Beiden een goede afslag en ook de tweede slag van Sam net buiten de green en van Menno ruim voor de green. Menno sloeg daarna 2 meter achter de hole en Sam sloeg zijn slag op een halve meter. Menno moest uitholen voor doorgaan van de wedstrijd naar hole 20, omdat Sam wel erg dichtbij lag. Menno miste en Sam niet. Winst voor Sam. Wat een spannende wedstrijd en een verassing dat Sam de finale bereikt.
Morgen dus de finale met Maurice tegen Sam om 12.20. Als je tijd hebt kom kijken naar deze finale waar de beste Matchplay speler naar voren komt. Net zoals de ½ finale van wit. Als extra mag er een caddie meegenomen worden. Kom morgen kijken!
George van der Velden

Winnende punt door Sam

Winnende punt door Sam

hole 19: links bal Sam, rechts bal Menno

hole 19: links bal Sam, rechts bal Menno

Hole 18

Hole 18

Hole 16

Hole 16

Maurice wint van Erik

Maurice wint van Erik