Na het stukje van Guus Koning over de door slechts 2 personen bezochte inlooptraining van vorige week voelde ik mij toch enigszins aangesproken en besloot gisteravond de inlooples van Timo te gaan volgen. Enerzijds omdat ik dit een super initiatief van ons bestuur vindt, anderzijds omdat mijn spel momenteel niet bepaald hoogstaand is. Al jaren heb ik geen les gevolgd in de veronderstelling dat ik mezelf wel uit de welbekende golfput trek, maar gezien de langdurige dip is dat vrijwel zeker een behoorlijke vorm van zelfoverschatting.

Maar liefst 7 leden waren deze keer aanwezig, en na een heldere uitleg van de grondbeginselen van de driver werd iedereen op het groene matje geroepen zodat Timo individueel kon beoordelen waar nog verbetering te halen viel. Ballen naar links, rechts, rechtdoor, te kort…..alles wat fout kan gaan is te herleiden naar de lie angle van de club, de cirkel van je swing en de stand van het clubblad. Jaja, ik heb goed opgelet en hoefde niet zoals vroeger in de hoek.

Supersimpel dus ……als je het allemaal goed doet. Zelfs Horst begreep het, ondanks dat hij al honderden malen vanuit allerlei bronnen tips & tricks heeft gehad. Het door Timo gemaakte filmpje liet exact zien waar het aan schort, en daarmee kun je aan de bak.

Guus, bedankt voor je stukje van vorige week. Dat heeft mij over de streep getrokken ook eens een les te volgen, maar waarom bleef jij “Tuus” Guus?

Mijn conclusie is, “je bent nooit te oud om te leren”, ook als je zo eigenwijs bent als ik en denkt dat die ene les weinig uitmaakt. Ik ben er sinds gisteravond van overtuigd dat ik volgende week  als glorieuze winnaar van de Comfortable woensdagavondcompetitie in het clubhuis zit. Ik kan wel een Energy sportzool of Active Care spiercrème gebruiken. Of is dat nu weer een vorm van zelfoverschatting J ? Als mijn voorspelling niet uitkomt dan ben ik er bij de volgende inlooples weer bij natuurlijk!

game

Karel Visser