width=Zo hoor je het golfseizoen – het eerste van de club – dus af te sluiten. Met een ‘shotgun—funwedstriijd’ en een feestje. Zo’n veertig leden waren zondag 31 oktober naar de baan gekomen. Zo’n veertig leden die het ondanks de grijze lucht bijzonder naar hun zin hadden. Zowel op de baan als in het clubhuis waar uiteraard nog tot de late avond gezellig werd nagepraat over vooral het afgelopen seizoen. Nogal wiedes overigens, want tijdens de aangeklede borrel – voortreffelijk verzorgd door ‘de dames van dienst’, José en Marina – werden ook de prijzen uitgereikt van de verschillende, afgesloten competities.

Om met dat laatste te beginnen. De damescompetitie werd gewonnen door Barbara Wasch, vóór Hellen Bakker en Ellen Blom en bij de heren ging Tom Bleyendaal glunderend van bak- tot stuurboord met de grootste trofee aan de haal door Siem Laan en Willem Stoop nipt achter zich te laten. De ‘woensdagavond’ was een prooi voor Jan Hogervorst (Trudi van Engelen werd tweede en Horst Lammers derde) en de ‘zaterdagmiddag’ eindigde in een tweede plek voor Arie Pronk die tot zijn grote opluchting echtgenote Tini net aan de baas bleef. Tom Bleyendaal (alweer!) bezette de derde plaats.

En waar werd tijdens borrel en het afsluitende, perfecte buffet nog meer over gepraat? Nou, niet helemaal ten onrechte natuurlijk over onder meer de 11 birdies die Jan Hogervorst in de diverse competities bij elkaar had geslagen, de veelbesproken matchplaytitel van Jos Breg en uiteraard de fantastische eagle van Jos van der Werf op hole drie. ‘Hoe ging dat nou Jos?’ was de veelgehoorde vraag. Jos alsof hij het allemaal een klusje van niks had gevonden: ‘Nou gewoon. Na twee slagen lag de bal op anderhalve meter van de vlag en toen ging-ie erin natuurlijk.’

Voor wie dat niet zo goed in z’n hoofd heeft: hole drie heeft een lengte van 445 meter en – nog erger – even voorbij het midden zit een gemene sloot.

Maar wie was de grootste winnaar van de dag? Barbara Wasch! De secretaris van de club werd tijdens de prijsuitreiking door de wedstrijdleiding terecht extra in het zonnetje gezet voor het steeds maar weer verwerken van alle uitslagen, maar beleefde ook nog eens een golfdag, die – zoals ze dat zelf omschreef – je maar één of twee keer per jaar meemaakt. Het leverde haar overigens niet de overwinning op. Maar geen nood,  ‘haar’ George van der Velden maakte dat goed hij de heren. George: op deze mooie zondag, kwamen de ballen ‘allemaal verder dan daarvoor’. Voeg daarbij een schitterende birdie op hole 1(‘Ik sloeg de bal met m’n tweede slag tien meter voor de green en holede met een ijzer 7 via een chip en run uit’) en hiermee zijn totale score van 44 verklarend. Hij was in die categorie de sterkste. Jan Hogervorst werd tweede, Jos Breg derde. Bij de dames ging Tini Pronk met de overwinning schoot. Barbara – daar is ze weer – eindigde als tweede, Trudi van Engelen als derde.

Is dan alles verteld? Nee, niet helemaal. Want er was ook nog zoiets als een fotowedstrijd. Gewonnen door George van der Velden. Die overigens onmiddellijk toegaf dat hij die triomf voor een flink deel te danken had aan zijn geweldige model: Jan Hogervorst. De kuiten van die man wel eens gezien? Ga zelf kijken. De foto hangt in het clubhuis. Fraai ingelijst. Dat ook nog.

Tekst: Rob van den Dobbelsteen

Hier een link naar alle foto’s gemaakt door Stan Nat:  MijnAlbum.nl