Vandaag moest ik na afloop van de wedstrijd even de blaas legen en op de een of andere manier is het net of de meest rechtse urinoir iets hoger hangt dan die andere twee. Het zal wel perspectief zijn (wat dichtbij is lijkt wat groter), maar als het kan neem ik de meest rechtse urinoir. Ik noem ‘m zelf de pisbak voor de grote jongens, maar dat kan je natuurlijk ook heel anders opvatten (even een doordenkertje).
Frank Braas reken ik zelf niet tot de grote jongens, maar vandaag was hij wel het heertje. Frank ging met maar liefst acht ballen naar huis, volgens mij een record. Frank verdiende twee balletjes met een birdie op hole 1 en hole 14 en daarna twee keer drie balletjes voor de eerste plaats (zowel bruto als netto won Frank de wedstrijd: 89/71). Dat Frank ook de bruto wedstrijd won was heel verrassend, maar de gedoodverfde favoriet Erik Bark had maar liefst 46 slagen nodig op hole 18 en dan win je het natuurlijk nooit. Toch knap dat Erik uiteindelijk nog met 91 slagen beslag wist te leggen op de tweede plaats bij de bruto scores. De derde prijs bij de bruto scores ging naar Piet den Dulk en ondergetekende (beide 92 slagen).
Bij de netto scores kwam ik uit op 72 slagen en dat leverde mij de tweede plaats op. Derde werd bij de netto score Cock Stoop met 73 slagen.
Naast Frank sloeg ook Fake de Jonge vandaag een birdie, hij deed dat op hole 2. Omdat vandaag de neary op hole 2 ook een prijs opleverde zou je denken dat Fake die prijs ook wel zou binnenhalen, maar jammer genoeg voor hem sloeg René Witteveen zijn bal iets dichter bij de hole dan Fake. Het lijkt er op dat René wel op het juiste moment weet te pieken, de rest van zijn slagen waren gezien zijn uiteindelijke score denk ik niet zo best. De dames konden een balletje winnen met een tweary op hole 1, maar vreemd genoeg hadden ze daar geen interesse in.
Tenslotte was er vandaag ook nog de longest drive op hole 9. Bij de dames ging die naar Loes van der Wal en bij de heren naar Erik Bark (net iets verder dan de afslag van Marcel Kamps). Erik wilde zich ervan verzekeren dat niemand anders dan hij de longest drive zou winnen en schreef zijn naam zo groot op het bordje dat er onder zijn naam niets meer geschreven kon worden (slim).

Guus