width=Voorzitter Ton Kunst was er ‘confuus’ van. Begrijpelijk. Zoveel leden bij een jaarvergadering; hij kon zich niet voorstellen dat andere clubs ook op zo’n opkomst konden rekenen. Circa 50 ‘Koggers’ waren op 18 februari naar ‘Het Wapen van Wogmeer’ gekomen, vijftig leden die constateerden dat GC ‘De Koggen’ weliswaar nog maar een jaar bestaat, maar nu al volwassen dreigt te worden. Het wachten is nog op de NGF-status, maar die – zo kondigde de preses trots aan – die lijkt er nu ook aan te komen. Nog voor de zomer.

De feiten spreken voor zich. Op 5 maart aanstaande immers nemen drie leden/examinatoren (Fred Prins, George van der Velden en Jos van der Werf) een proefexamen af (volgens de nieuwe, zwaarder geworden regels) bij drie leden van GC ‘De Koggen’. Zij zullen daarbij worden geobserveerd door een supervisor van de NGF. Kan dat nog problemen geven, die laatste hindernis? Het is moeilijk voor te stellen. Fred, George en Jos hebben op 5 februari in Purmerend een cursus ‘GVB-examinator’ gevolgd en kwamen daar glansrijk doorheen.

Optimisme alom daarom op die ook door de baandirectie en head-pro Peter Stacey bijgewoonde vergadering. Een jaarvergadering waarin onder meer het nieuwe wedstrijdprogramma (met fraai boekje) werd aangekondigd met daarin onder meer een nieuwe opzet van de wedstrijden om de Spierdijk Cup. Ook wordt het aantal 18-holes wedstrijden uitgebreid. Verder zal er met een ploeg worden meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap Putten (de selectiewedstrijden zijn aanstaande) en vestigt Qualitygolf uit Broek op Langedijk begin maart een heuse pro shop in het clubhuis.

Pakkend slot: de officiële huldiging van Trudi van Engelen als clubkampioen strokeplay van 2010.

’t Is een cliché, maar daarom zo waar: de thuisblijvers hadden weer eens ongelijk.