
Vandaag begon ook voor de heren de wintercompetitie en zoals gebruikelijk legden bijna alle deenemers €15 in de pot om verzekerd te zijn van een snack na afloop van de wedstrijd. Links op de foto zien jullie de portemonnee van Wim Heddes die als pot gebruikt wordt. Naast de portemonnee zie je een glas witte wijn (Verdugo voor Wim) en daarnaast de deelnemerslijst van vandaag. Op die lijst hield Wim nauwkeurig bij wie van de heren betaald had. Na afloop vroeg hij mij als voormalig penningsmeester de kas te controleren, maar natuurlijk klopte het gewoon. 33 van de 39 deelnemers deden hun duit in het zakje wat neerkomt op een bedrag van €495.
Op de eerste wedstrijddag werd een deel van de buit besteed aan een kroket na afloop van de wedstrijd. De naam “kroket” komt overigens van het Franse woord “croquer,” wat “knapperig” of “kraken” betekent. Het verwijst naar de krokante korst van paneermeel die kenmerkend is voor een kroket. De kroket werd opgediend met een zakje mosterd en dan is het interessant om te zien hoe de mensen daar mee om gaan. Ikzelf spuit de mosterd vanuit het zakje op het scholteltje waarop de kroket wordt opgediend om vervolgens voor elk hapje de kroket even in de mosterd te dopen. Het viel mij op dat de meesten echter de mosterd vanuit het zakje over de hele lengte van de kroket uitsmeerden, waarbij zelfs sommigen zover gingen om met hun vinger de mosterd nog wat uit te smeren. Het maakt voor de smaak denk ik niet zoveel uit, maar ik ben wel benieuwd hoe dezelfde mensen dat doen bij een frika(n)del. De naam “frikadel” heeft overigens zijn oorsprong in het Spaanse woord “friquillo,” wat verwijst naar een gerecht gemaakt van gehakt vlees, maar dat te zijde. Ik vraag mij af of de heren die de mosterd over de hele lengte van de kroket uitsmeren dat ook zullen doen met de mayonaise die bij een frika(n)del geserveerd wordt. Ik denk dat ze dan net als mij gaan dippen, maar weet dat natuurlijk niet zeker. Soms worden er halve frika(n)dellen geserveerd en bij die lengte verwacht ik dat de meeste heren niet meer dippen maar de mayonaise over de halve frika(n)del uitsmeren. Interessant wordt het dan om te onderzoeken wanneer de heren overstappen van het smeren naar het dippen, dat zit dan waarschijnlijk ergens tussen de halve en de hele frikandel. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het niets te maken heeft met de lengte van de snack, maar met de saus die er bij geserveerd wordt. Misschien dat mosterd veelal over de hele snack gesmeerd wordt en er met mayonaise juist gedipt wordt. Maar ja, er zijn natuurlijk nog veel meer snacksauzen en……….

Ik ben benieuwd hoeveel lezers inmiddels zijn afgehaakt. Ja, je moet er wat moeite voor doen wil je de uitslag te weten te komen. Laten we beginnen met de specials, dat waren vandaag twearies op hole 2 en hole 5. De winnaar van de tweary kreeg een fles witte wijn van het merk “Bin 141”. Volgens wedstrijdeider Ton Hertog heeft dat getal alles te maken met de totaalscore die de winnaar van de wintercompetitie van dit jaar bijeen zal slaan, maar dat is natuurlijk een beetje vergezocht (alhoewel 8 wedstrijden met gemiddeld 17,5 punten zou natuurlijk best kunnen). De wijn verwijst eigenlijk naar het vat met nummer 141 waarin deze specifieke wijn bewaard werd. De wijn is overigens een mix van de druivensoorten colombard en chardonnay waarbij de druiven uit verschillende klimaatzones in het zuiden van Australie komen. De flessen werden gewonnen door Siem Laan en ondergetekende en het zou mooi zijn als Siem ons volgende week zijn bevindingen over deze wijn kan vertellen. Dat moet je niet aan mij vragen, ik slobber ‘m gewoon weg.
De tweary op hole 2 was voor mij gelijk ook een birdie en naast de witte wijn mocht ik dus ook nog een balletje van de Cv100 in ontvangst nemen.
Natuurlijk moet ik het ook nog even over de dagwinnaars hebben. Cor Vreeker vertelde vorige week dat hij dit jaar kampioen van de wintercompetitie gaat worden en inderdaad is hij voortvarend van start gegaan. Aan zijn 22 punten kon niemand tippen en dus ontving Cor een doosje met drie balletjes met het logo van de club. Twee balletjes ging naar Hans Roelofs die met 20 punten tweede werd en ook Piet den Dulk kreeg natuurlijk weer een prijs, dit keer een heel doosje met één bal voor zijn derde plaats (ook 20 punten).
Hiernaast zien jullie ook nog even de tussenstand na één wedstrijd staan. Het meest opvallende is de Nederlandse vlag voor de naam van Gigi L’Amoroso Perra. Gigi liet mij na afloop even de Nexxchange app zien en hij gebruikte toch heel duidelijk de Italiaanse versie. Verder lijkt het er op dat Jan van Stralen een beetje is gaan stotteren en voortaan Jan van van Stralen heet.
Guus
Geef een reactie
Je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.