Toen Joyce Bakker het vanmiddag na de wedstrijd alleen maar had over haar begrafenis, dacht ik dat zij heel slecht gescoord had. Na een blik op de uitslag geworpen te hebben bleek dat zij vandaag met 35 stableford punten de baan afstapte. Dat kon het dus niet zijn. Wel bleek na een tijdje dat Joyce zich aan het oriënteren was op haar laatste rustplaats. Op advies van Jaap van het Kaar was ze van de week even wezen kijken bij natuurbegraafplaats Geestmerloo in het natuurgebied van Geestmerambacht bij Koedijk. Joyce was duidelijk in haar nopjes met de plek en probeerde Jan Schrekker te overtuigen om samen met zijn Marian ook voor die plek te kiezen. Joyce had denk ik een soort massagraf voor ogen, want ze noemde gelijk nog een paar namen van mensen met wie ze daar begraven wilde worden.
Als ik Joyce was zou ik nog even wachten met het reserveren van een plekkie. Joyce is een taaie en gaat zeker nog wel 25 jaar mee en in die tijd kan er nog veel veranderen. Zou het niet mooi zijn als we van golfbaan Spierdijk niet ook een natuurbegraafplaats kunnen maken. Ik zie het in de verre toekomst al voor me. Zit ik over 25 jaar met mijn flightgenoten op het bankje bij hole 5 wat uit te rusten, komt een van hen opeens met de vraag of Joyce op die hole ooit een hole in one heeft geslagen. Blijkt dat hij naast het bordje van Horst Lammers ook een bordje met daarop de naam van Joyce Bakker op het bankje heeft gezien. Het is dan toch mooi om te vertellen dat dát niet zo is, maar dat Joyce onder zijn voeten begraven ligt.
Gekkigheid natuurlijk, maar het is af en toe best wel lastig om na elke wedstrijd een kort verslagje te maken. Ik doe het nu zo’n jaar of 5 en wil natuurlijk niet in herhaling vallen. Met het schrijven over de dagwinnaar ben ik eigenlijk verplicht om mijzelf wekelijks te herhalen. We hadden vandaag 2 heren die met 41 punten de baan afstapten (Piet den Dulk en Ruud Baron), maar hoe zeer ze ook hun best hebbeen gedaan, het lukte ze niet om Sandra Kerkvliet van de winst af te houden. Sandra scoorde vandaag maar liefst 44 punten en mocht de eerste prijs weer mee naar huis nemen. Ik heb laatst al eens gekscherend opgemerkt dat we de blauwe bordjes moeten weghalen, maar zo gek is dat misschien toch niet. Aanstaande vrijdag mag ik tegen Sandra ladderen en kan ik jullie trouwens laten zien dat er wel van haar gewonnen kan worden.
Vandaag waren er extra balletjes te verdienen met een tweary op hole 2, 4, 5 of 13. Die op hole 2 en 5 werden gewonnen door de deelnemers aan de 9 holes wedstrijd. Omdat hun prijsuitreiking ruim voor die van ons plaats vond weet ik niet wie van hen de gelukkige is. Wel kan ik jullie vertellen dat Ruud Baron de tweary op hole 4 heeft geslagen. Zijn tweede bal lag op zo’n 20 centimer van de vlag en dat werd dus een mooie birdie voor Ruud. Ook Piet den Dulk scoorde op deze hole een birdie, terwijl ik dat presteerde op hole 7 (dat leverde me gelijk 5 punten op).

Guus