Ik heb de laatste tijd een paar keer contact gehad met de softwareleverancier van Golfgenius en daarbij is mij verteld hoe trots zij zijn dat de PGA ook gebruik maakt van hun systeem. Ik keek gisteravond even naar de PGA en inderdaad kon ik wel wat overeenkomsten met onze versie van Golfgenius vinden. Op tv zie je af en toe de score van een spelers en daarbij gebruiken ze rondjes en vierkantjes om aan te even wat voor soort score het op een hole was (eagle, birdie, etc). Als voorbeeld heb ik er de score van Phil Mickelson bij gepakt.

En ter vergelijking heb ik er ook de score van Cor Vreeker van afgelopen donderdag bij gehaald. En ziedaar, er wordt gebruik gemaakt van dezelfde systematiek, met dien verstande dat er bij Cor rekening wordt gehouden met zijn handicap. Een eagle voor Cor is een score waarbij hij twee slagen beter speelt dan het aantal slagen dat hij op die hole krijgt.

Mooi score trouwens Cor. Profiteer er nog maar even van, over twee weken krijg je weer wat echte tegenstand want dan ben ik eindelijk van die nekkraag verlost.

Guus