golfenkika1Golfbaan Spierdijk was op 27 juni één van de deelnemers aan het Grootste Golftoernooi ter wereld (GGTW). De opbrengst van het toernooi werd bestemd voor KiKa. Iedereen die op deze dag een ronde liep, werd gevraagd een bijdrage van €8 te doen voor dit mooie doel.

Co en Johan haakten hier op in door voor de leden van GC De Koggen een wedstrijd met aansluitend een barbecue te organiseren. Er waren 14 inschrijvers en aangezien de ondergrens op 10 deelnemers stond, kon het vlees worden besteld.

Je hebt van die dagen, dat je opstaat en denkt: “Yes, dit wordt hem!” Dat gevoel had ik afgelopen vrijdag en mijn gevoel liet me deze keer niet in de steek. Ik had er zin in en mocht als eerste van de 3e flight afslaan. Onze flight bestond, naast mij dus, uit de altijd enthousiaste en gezellige dames Ans en Marleen en ik had dan ook de hele ronde de eer.

Dat ze deze dag niet alleen enthousiast en gezellig waren, maar ook nog eens buitengewoon inspirerend op het gebied van de tactische plaatsing van de bal naast de green, was voor mij mooi meegenomen. Er was in het kader van het GGTW namelijk een prijs voor degene met de minste putts. Voorafgaand aan de wedstrijd was ik al gewaarschuwd door Mart Bakker dat Helen een bijzondere prestatie op dit gebied had geleverd en verbetering nagenoeg niet mogelijk was. Ik weet niet meer precies hoeveel putts Helen had, maar ik kwam met 11 stuks (waarvan er eentje bij was van 15 meter) toch aardig in de buurt ;-)

Goed putten levert over het algemeen punten voor de kaart op. Een beetje mazzel met de slagen in de baan helpt ook altijd en ik kwam dan ook binnen met 22 stablefordpunten.

Toen we bij binnenkomst de heerlijke geuren van de barbecue opsnoven, kon de dag helemaal niet meer stuk. We hebben heerlijk gegeten en konden lekker buiten blijven zitten tot de zon bijna onderging. Co en Johan, reuze bedankt voor jullie culinaire inspanningen.

golfenkika3

Mirella, die de organisatie van het GGTW namens Golfbaan Spierdijk op zich had genomen, kwam aan het einde van de geslaagde avond met de mededeling dat er ruim €500 was opgehaald voor KiKa. Volgens mij een prachtig bedrag. Van mij mag het volgend jaar opnieuw op deze manier worden gehouden, maar dan met meer deelnemers!

Verslag Frank Braas

golfenkika2