Meestal maakt het de golfbaan Spierdijk niet zoveel uit wie er wint, maar vandaag waren ze niet echt blij met dagwinnaar Karel Visser (22 punten). In zijn overwinningsspeech vertelde Karel dat zijn handicap al jaren langzaam omhoog kruipt maar dat het weer crescendo gaat nu hij aan het afvallen is geslagen en is gestopt met het nuttigen van alcohol. Slecht nieuws voor de golfbaan die bang is dat andere golfers zijn voorbeeld gaan volgen, met alle gevolgen van dien voor de omzet.
Wedstrijdleider Jos van der Werf was blijkbaar nog niet op de hoogte van het lijnen van Karel, anders kan ik niet verklaren waarom hij Karel naast zijn door Comfortable gesponsorde prijs een etensbon kado deed (of zou hij hopen dat Karel de bon terug zou geven?).
De tweede prijs was toeval of niet ook voor een geheelonthouder, Marion Vlaar scoorde net als Karel 22 punten maar had blijkbaar een iets mindere tweede negen. De derde plaats was voor een bier drinkende Simone van der Meer (20 punten). Ook bier drinkers Jan Grooteman en Peter Buis hadden 20 punten, maar dames gaan natuurlijk voor (it’s a gentlemans game).
Verder was er nog een birdie op hole negen voor  rode wijn drinker Johan Pater (luid bejubeld op het terras) en een neary voor Karel Visser op hole 5 (wat blijkbaar geen birdie werd). Verder was bijna iedereen in twee slagen op de green van hole acht maar omdat een bier drinkende Jos van der Werf vergeten was het bordje van de tweary neer te zetten, was al die moeite voor niets.

Guus