Oh, oh, wat hadden ze een lol. Rekening houdend met de weersvoorspellingen had de wedstrijdleiding van de herenmiddag zichzelf in een van de eerste flights geplaatst met als gevolg dat zij net voor de regen binnen waren en de rest van de club zeiknat werd. Elke keer dat er een nieuwe flight binnenkwam werd er weer smalend gelachen. Waarschijnlijk rekende de heren zich ook al rijk, het kon toch niet zo zijn dat de heren die in de regen hun rondje moesten lopen beter zouden presteren dan zij die het lekker droog gehouden hadden.
Gelukkig kwamen ze hierbij van een koude kermis thuis. Jan Vallenduuk had over de eerste vier holes nog geen punt gehaald, maar toen het op hole vijf begon te regenen ging hij opeens scoren. Ko Burger maakte het helemaal bont. Ko was zo door de kou bevangen dat flightgenoot Herman van der Wal zijn bal op de tee moest leggen, zijn bril was door de regen zo beslagen dat hij haast niets meer zag en toch kwam hij met 17 stableford punten de baan af. Zijn eerste winst ooit en dat op zo’n dag, wat een prestatie!
Daarbij vielen de prestaties van Arie Floris en Theo Boer toch wat in het niet. Arie werd met 16 punten verdienstelijk tweede, net voor Theo (ook 16 punten). Waarschijnlijk waren beide heren meer tevreden over hun bijzondere verrichting, Arie de longest drive op negen en Theo die op drie. De gelukkigste man van de dag was misschien wel Ton Scholte. Als enige sloeg hij een birdie (op hole 2).