Vandaag speelde ik met Peter Hes en Theo Boer in een flight en jammer genoeg was Peter helemaal van slag (3 stableford punten). Navraag leerde dat Peter de hele ochtend in zijn gigantische moestuin (350 m2) aan het werk was geweest om de Haagwinde (ook wel bekend als het pispotje ) te bestrijden. Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord maar weet nu dat de Haagwinde een enorm wortelgestel heeft bestaande uit lange vlezige witte wortels die als een enorme spaghetti door de grond woelen en op verschillende plaatsen naar boven komen om bovengrondse delen te vormen die dan weer grote hoeveelheden wurgende ranken produceren. Deze ranken overwoekeren alles wat in hun weg komt en kunnen zonder problemen de tuin overnemen. Alarmfase één dus in de tuin en daar Peter de spuitbus liever laat staan moest er flink wat gegraven worden. Nogal logisch dat de spieren het dan ’s middags een beetje laten afweten.
Overigens viel niet alleen de score van Peter wat tegen, over de hele linie werd er niet zo goed gescoord. Tot zijn eigen verbazing pakte een door de kou bevangen Leo Spieker met 18 punten de eerste plaats, net voor George Vlaar (tweede) en Fred de Graan (derde). Het zal sponsor Vrij Bewegen goed doen dat George na één consult al weer zo goed presteert, al weet ik natuurlijk niet of George de oefeningen op de fitnessbal wel dagelijks uitvoert.
De bijzondere verrichtingen gingen vandaag voor de tweede keer op rij naar Johan Venekamp en Tom Bleijendaal. Johan deed dat door met zijn derde slag op hole 9 zijn bal het dichtst bij de hole te laten landen, terwijl Tom dat op hole 6 voor elkaar kreeg.

Guus