Vorige week werden we bij de opening van het seizoen door Cees Siekerman begroet met een “beste golfers”, dat omdat er volgens Cees geen onderscheid meer mag worden gemaakt tussen de dames en heren golfers. Ik vond het eerlijk gezegd wat overdreven maar de wedstrijdcommissie van de zomercompetitie (overigens gesponsord door Loos betonvloeren) is er ook al van doordrongen. Een traditie van jaren, waarbij er een aparte “longest drive” voor de dames en heren was, wordt overboord gegooid om toch vooral maar gender neutraal te zijn. Opeens krijgen wij heren concurrentie van erkende longhitters als Loes van der Wal (slaat nu zelfs te ver) en Cock Stoop. Gelukkig hield Cock zich op hole negen in zodat partner Sam Sneek (de reclamefiets thuisgelaten deze keer) er toch nog met de longest drive vandoor kon gaan (etensbon bij Gigi). Cock kent haar Sam trouwens door en door en wist precies waar hij zijn bal zou slaan (Sam slaat zijn bal altijd precies tussen de bunkers door, en ja hoor, daar lag ie).
Ik had zelf trouwens wel voordeel van het nieuwe beleid. Op hole vier was vandaag de tweary en ik had een geweldige slag in gedachte. Nou dan weet je het wel, net over het slootje en niet voorbij de rode tee (voorheen de dames tee). Normaal zou ik weggehoond worden, maar nu konden Cees en Cock daar niets meer over zeggen (wel stiekem gniffelen natuurlijk).
Naast de etensbon van Gigi won Sam ook nog eens een doosje balletjes (eerste prijs met 34 punten) . Twee balletjes gingen er naar Richard Bovenkerk (32 punten) en nog één balletje naar Jan Grooteman (31 punten). Jan roept al maanden dat hij een erkende koukleum is, maar liep vandaag wel met korte mouwen door de baan (wie hou je voor de gek).
Opmerkelijk was trouwens de afwezigheid van sponsor Dirk Loos, het was hem nog niet duidelijk dat je je tegenwoordig al op woensdag moet inschrijven voor een weekendwedstrijd.