De wedstrijdleiding van de herenmiddag doet altijd zijn uiterste best om het iedereen naar de zin te maken. Naast de prijzen die er te winnen zijn voor de beste scores zijn er ook altijd een paar bijzondere prijzen.  Op de een of andere manier zijn de meeste mensen van mening dat elke deelnemer een even grote kans moet hebben op het winnen van zo’n prijs. Zo werd er in het verleden commentaar gegeven op de nearies (niet iedereen kan zo ver slaan) en de longest drive (maar een stuk of vier deelnemers hebben daar kans op). Om iedereen maar tevreden te houden werden er dan ook andere criteria bedacht zoals neary the rope, Joris driepunter en Dolly Parton. Vandaag was er weer wat nieuws, je moest het aantal putts en bunkerslagen tellen over de negen holes die je speelde (voor sommigen al een hele  opgave). Om te benadrukken dat golf maar een spelletje is gingen de prijzen niet naar degenen met de minste bunkerslagen en putts maar juist naar degenen met de meeste bunkerslagen en putts. En zo wonnen Ton Hertog en Bob Gerritsen met ieder vier bunkerslagen een Duitstalige dvd over het spelen van je bal uit de bunker  en kregen Simon Hes, Hein Dekker en ik geloof Fred de Graaf een dvd voor de meeste putts. Ik kon zo snel niet zo wat de titels waren, maar een ervan was in ieder geval een (echte) natuurdocumentaire. Misschien dat de heren nog even kunnen aangeven wat ze precies gekregen hebben.
Gelukkig werd er ook nog aandacht geschonken aan het echte werk, het sportieve aspect dus. Jos Leijen was vandaag met 19 punten de enige die het lukte zijn handicap te verbeteren. Siem Laan werd met 18 punten tweede, net voor Aad Oudhuis ook met 18 punten. Eigenlijk had Aad die tweede prijs wel verdiend. Hij liep in de laatste flight en had de pech dat hij de laatste holes in de regen liep, logisch dat zijn tweede negen iets minder was dan die van Siem.
Verder had ik vandaag voor het eerst van mijn leven een portie bitterballen bij de koffie. Een ietwat vreemde combinatie maar misschien had ik gewoon wat langer moeten wachten met het opeten (ze waren heter dan heet en smaken natuurlijk veel beter bij een biertje). De bitterballen waren trouwens een traktatie van John Heemskerk vanwege zijn 50 jarig huwelijk met Marjo (hulde aan het bruidspaar).