2016-02-06 14.18.07Wintercompetitie Strokeplay 6 februari 2016

Als winnaar van de zaterdagmiddag wintercompetitie wordt altijd gevraagd een woordje te doen. Hoewel ik mijn hand niet omdraai voor een speech vind ik dit een gewoonte die niet getuigt van enige originaliteit.Geijkte uitspraken als “Flightgenoten bedankt”, “Het was lekker weer weer”,”Ik speelde niet verkeerd vandaag”, “De baan lag er goed bij” etc etc, we weten het inmiddels allemaal wel.
Nee, dan heb ik het liever over Horst alias Poulter die ik vandaag ik in de flight had samen met Cock Belien. Horst heeft vorig seizoen een fenomenale prestatie geleverd door op hole 5 een fantastische Hole-In-One te slaan. Traditiegetrouw wordt dit beloond met een mooie messing inscriptie op het bankje bij de teebox van 5.

Maar tradities worden soms verbroken. Waarom weet niemand, maar het plaatje dat dit huzarenstukje ten deel viel stond niet in de verhouding tot het formaat dat de andere Hole-In-One’ers ten deel was gevallen. Echt een ieniemienie formaat, zie foto 1. Horst had op zich mazzel dat zijn naam kort en krachtig is want bij menig naam die we tegenkomen in de golfsport hadden niet eens alle letters erop gepast.

Bekomen van de verbazing na deze minachting van zijn slag van het jaar heeft hij persoonlijk voor gerechtigheid gezorgd. Gewapend met een schroefboormachine en een zelf aangeschafte plaquette met een grootte die een Hole-In-One waardig is heeft hij zijn topprestatie vereeuwigd, zie foto 2 en 3.

Hulde voor dit zelf initiatief en een leer voor de toekomst geen onderscheid te maken bij gelijke prestatie!

Karel Visser

2016-02-06 14.18.29

2016-02-06 14.18.12