Er zijn van die dagen dat er eigenlijk niet veel valt te vertellen over de wedstrijd en vandaag was zeker zo’n dag. Dat opent dan ruimte om het eens over de randzaken te hebben, want hoe zit het nu met de Chardonnay die tegenwoordig geschonken wordt. Volgens Joyce zit er een (bitter) smaakje aan en Jan en Richard moesten haar daarin gelijk geven. Richard probeerde het nog even goed te praten door te zeggen dat het door de nieuwe lippenstift van Joyce kwam, maar Marjo bezegelde het lot van de wijn door ook aan te geven dat deze beduidend minder was dan die van de vorige leverancier.
Aan de tafel met Horst ging het natuurlijk over de finesses van het golfspel en dan met name de richting van de afslag. Horst had ’s morgens nog les op Dirkshorn gehad en wist dat je de bal altijd zes graden naar buiten moest slaan om de bal met een mooie draw op de gewenste plek te krijgen (het liefst natuurlijk in het gaatje). Volgens longhitter Jos (zo’n 250 meter ver maar ook 50 meter naar links op hole 8) moet je daarbij wel het clubblad drie graden open zetten. Ja het is een precies werkje dat golfen.
Maar valt er dan niets over de wedstrijd te zeggen? Natuurlijk wel, zo ging de eerste plaats naar Bert van der Berg die de plaats van Jan (liesklachten) Schrekker innam. Bert kwam slim onder de speech uit door de club een flinke verzameling “glow in the dark” ballen kado te doen. Misschien dat we die de komende weken kunnen uitdelen aan de langzame spelers, waarschijnlijk begrijpen ze de hint wel.
Verder was er een tweede plaats voor Arien, een derde voor Richard en een birdie voor ondergetekende.