width=Na alle mooie verhalen over de wintercompetitie heb ik na drie jaar lidmaatschap de stoute schoenen aangetrokken, de portemonnee getrokken en mij ingeschreven voor de “heren heren” middag. Vandaag geen wedstrijdleider die de inschrijflijst verwart met de uitslagenlijst of halverwege de prijsuitreiking opeens stopt omdat hij een sms van vrouwlief krijgt dat hij onmiddellijk naar huis moet om te koken. Nee, de prijsuitreiking deed Tom Bleijendaal na meer dan uitvoerig overleg met zijn secondanten Cees Siekerman en Ton Hertog voortreffelijk. En dat was eigenlijk heel knap want Tom was een beetje van slag nadat hij op hole vier zijn karretje in het water zag verdwijnen. Smeekbeden aan flightgenoot Pieter Porsius om geen foto’s te nemen was natuurlijk voor dovemansoren gezegd, die gaan wij jullie niet onthouden (dank je Pieter).
De eerste prijs was vandaag voor Herman Joosten (introducee van Siem Laan) die knap 21 punten haalde en daarmee een fles rode wijn verdiende. De tweede prijs was voor John Heemskerk en hoewel Tom Bleijendaal hem vroeg of hij liever rode wijn of witte wijn dronk moest ook hij het met een flesje rood doen. Dat betekende dat het bier overbleef voor derde prijs winnaar Cees Duijn en die had daar natuurlijk geen moeite mee. width=
De tweary op hole één werd vandaag niet geslagen door slim optreden van een van de laatste flights, die het bordje al meenamen voordat iedereen was geweest.  De tweary op hole vier was vandaag voor ondergetekende, zo’n 10 cm van de vlag en dus gelijk een niet te missen birdie. Ook Nico Koopman (en niet Simon Hes) slaagde er in een birdie te slaan (hole 8).
Dat ik eigenlijk beter thuis had kunnen blijven blijkt uit het hiernaast weergegeven bericht van DPD. Ik had een stel nieuwe wandelschoenen besteld en die werden vandaag geleverd. De bezorger was niet zo begripvol over mijn afwezigheid, uitte zijn frustratie op het afleveringsformulier en leverde de schoenen af bij de buren op nummer 29 (en dat is mijn eigen adres).

Guus