Vandaag was de laatste uitwisseling van het jaar en bij winst zouden we dit jaar alle uitwisselingen gewonnen hebben (een clean sheet). De voortekenen waren uitermate gunstig, de beste spelers van Westwoud (Wil Besseling en Mike Toorop) waren nog wat vermoeid van een paar dagen KLM Open en lieten de wedstrijd van vandaag dan ook aan zich voorbij gaan. Gelukkig heeft Leo Spieker wat meer over voor de club en hij deed dan ook gewoon mee. Een kleine kanttekening is natuurlijk op zijn plaats: Leo haalde in tegenstelling Wil de cut niet (net als Mike +2) en had dus twee dagen meer rust.
Inmiddels zullen jullie wel begrepen hebben dat we ondanks dit grote voordeel toch verloren hebben, en hoe! Met een gemiddelde score van slechts 21 punten zijn we natuurlijk flink door de ondergrens gezakt. Fons deed het met 27 punten (naar eigen zeggen 29) nog het beste, net voor ondergetekende (26 punten) en Liesbeth Pronk (25 punten). Met de bijzondere verrichtingen waren we gelukkig wat beter op dreef: George Vlaar pakte een tweary en Fons nog ergens een neary.
De Westwouders waren met een gemiddelde score van 24 beduidend beter. Rika, de winnares deed het helemaal goed, net twee nieuwe heupen en dan met 35 punten dagwinnaar worden, da’s wel heel kras. Je zou bijna overwegen om preventief ook alvast maar een nieuwe heup te laten plaatsen.

Ik zat vandaag in een flight met Ria Bresser, Siem Siemensma en Karin Ruiter. Karin speelt gewoonlijk van geel maar ging vandaag maar een keertje van rood. Nou, daar waren Siem en ik wel heel blij mee, wat een drives kan zij slaan. Had ze van geel geslagen dan had ze denk ik elke keer met haar bal verder gelegen dan Siem en ik en dat kan ons ego natuurlijk niet trekken. Voor Karin was het natuurlijk even wennen, de baan is opeens heel anders met als gevolg dat zij maar liefst zeven keer in de bunker belandde. Ondanks al die bunkers kwam zij toch nog tot een score van 29, beter dan alle spelers van de Koggen. Jammer genoeg kon Karin niet blijven eten omdat zij moest werken in proeverij Gewoon Lekker (de vroegere Keizerskroon) in Hoorn. Gelijk viel bij mij het kwartje en begreep ik waarom het ‘s avonds altijd zo rustig is in het clubhuis van Westwoud.

Op de foto rechts zie je ons net aan tafel gaan. Eerlijk gezegd heb ik geleerd mijn bordje leeg te eten, maar dat was vandaag wel erg lastig. Een varkenshaasje van een half pond is voor mij net iets te veel van het goede.