width=Tja, hebben we nu vanmorgen gedauwtrapt of toch dauw getrapt. Volgens overlevering stond men vroeger al om drie uur ’s nachts zingend en blootsvoets op het gras het dansen. De dauw op het gras zou een zuiverende werking hebben, maar eerlijk gezegd heb ik daar weinig van gemerkt (ik voel mijn voeten nog steeds maar misschien had ik dan ook mijn schoenen moeten uittrekken). Eigenlijk was ik allang blij dat ik niet om 3.00 uur hoefde te verschijnen maar op een meer christelijk tijdstip van 6.30 uur. Jammer genoeg was dat voor veel mensen nog te vroeg, vele golfers verkozen het (echtelijk) bed boven een heerlijke wandeling door het Spierdijker landschap (en dat terwijl toch algemeen bekend is dat je op oudere leeftijd minder slaap nodig hebt). Maar ja, de mensen die er wel waren hadden een heerlijk dag (wat een rust zo ’s morgens vroeg).
Winnaar van de 18 holes wedstrijd werd Peter Wusten. Hij werd direct na afloop door vrouwlief naar huis gestuurd omdat de oppashond uitgelaten moest worden, maar was bijtijds terug om de eerste prijs in ontvangst te nemen. Een dankwoord was lastig uit te spreken omdat de wedstrijdleiding iedereen al uitvoerig in het zonnetje had gezet, maar Peter weerde zich kranig. De tweede plaats was voor Cees (die van de siekermannetjes, vandaag niet gevallen) en de derde plaats ging naar Henny Wusten (it’s all in the family).
De hole van de dag was voor Frank (met onderweg een dumoulinnetje) Braas. Op hole 12 had hij een vreselijke afslag, via het bord naast het pad belandde de bal pal net naast de green van hole 2. Daar vandaan sloeg Frank de bal in twee slagen op de green van hole 3 en met een putje toe ging hij er toch nog met een birdie van af (de enige birdie van de dag)!
Cees Siekerman probeerde door het oprekken van de spelregels zichzelf nog de tweary toe te eigenen maar deze was vandaag toch echt voor Dick Huiberts.

Zie ook de uitslag op OGS