title=Alle voorbereiding ten spijt heeft het Heren 1 team van GC De Koggen vandaag helaas maar terecht met 14-4 verloren van GC De Haar.

Zaterdag voor dag en dauw stonden de spelers van Heren 1 trappelend bij de boot naar Texel zodat ze die dag de baan tot in het kleinste detail konden verkennen. Elke bunker, green, waterhindernis en fairway werd in kaart gebracht. Zelfs birdies in de vorm van fazanten, ook van die vroege vogels, werden gespot. Weer eens iets anders dan de zwanen en meerkoeten die wij gewend zijn. Men verwachte eigenlijk ook nog een zeehond tegen te komen, maar waarschijnlijk hebben die het meer op skippyballen dan op golfballen.

Niets werd aan het toeval overgelaten. Zelfs nieuwe putters werden door een deel van de selectie aangeschaft. De Haar is een zeer zware tegenstander met handicaps tussen 2 en 12! Erik Bark liep echter een oefenronde van 80 slagen! Top gedaan! Het vertrouwen op een goede uitslag na 2 eerdere nederlagen groeide met het uur. Zie de foto hierboven waar de heren zich aan een welverdiende versnapering tegoed doen.

Alles dus in het teken van een goed resultaat. Als ware pro’s werd er door de spelers geïnvesteerd in een overnachting, om zo uitgerust mogelijk aan de start te verschijnen. Op Spartaanse wijze heeft men zich aangepast aan de plaatselijke tradities, en werd er in een mooie schapenboet tussen een aantal door de wol geverfde Aboriginals (door de kenners ook wel “Texels Schaap” genoemd) de nacht door gebracht. Niks Loos zei Dirk….lekker warm!

De Haar bleek ondanks deze minutieuze voorbereiding te sterk. De Foursomes werden kansloos verloren, echter in de middag namen George en Dirk revanche door beiden hun single te winnen. Het tekent de spelers dat men het koppie niet laat hangen, maar er alles aan blijft doen de punten binnen te halen.

Volgende week speelt het team de laatste wedstrijd tegen De Texelse Heren 1. Ook dat wordt een zware dobber. De handicaps van de spelers van Texel zijn nog lager dan die van De Haar. Desalniettemin zal er volop strijd worden geleverd op de golfbaan Crimpenerhout.

Op zondag 12 mei is GC De Koggen gastheer en bent u allen van harte uitgenodigd de wedstrijd live te aanschouwen. Met spelers met handicap 2 in de baan moet het een genot zijn hier naar te kijken.

Met dank aan Karel Visser (geblesseerd teamlid)