Er wordt nog wel eens geklaagd over de snelheid in de baan, maar dat het ook anders kan bewezen vandaag Arie Floris, Nico Reus en Piet Schilder. Omdat de heren op tijd in Den Haag wilden zijn voor het europacup treffen van AZ tegen Astana vertrokken zij vandaag in de eerste flight. Blijkbaar waren ze toch nog bang om te laat te arriveren want ze speelden volgens mij met de duivel op hun hielen. Toen de tweede flight naar de afslagplaats van hole 8 liep, zag ik dat hole 8 en hole 9 helemaal vrij was wat betekent dat ze minstens een half uur waren uitgelopen. Het lijkt er op dat ze binnen het uur en drie kwartier weer binnen waren, het kan dus wel!
Achteraf had Jaap Voorneveld dus ook gerust mee kunnen doen, die liet het vandaag afweten omdat hij als trouwe AZ supporter ook op tijd in Den Haag wilde zijn.
Wie het niet liet afweten was Siem Laan. Ongelofelijk die vent, een maandje na zijn hartoperatie speelt hij al weer de sterren van de hemel (18 punten en een tweede plaats). Er was vandaag geen longest drive, maar anders had hij die ook vast gewonnen. Derde werd vandaag Simon Koopman met ook 18 punten. Ik dacht eerst dat het een nieuw lid was maar blijkbaar heeft Nico zijn naam veranderd. Eerste werd vandaag Piet den Dulk die de laatste tijd werkelijk in een bloedvorm verkeerd en met 21 punten de baan afstapte. Het was ook mooi om te zien dat Piet, net als Hein en Cor vorige week, zijn score als qualifying liet noteren in OGS (hopelijk gaan alle winnaars dat doen).
Tenslotte gingen de bijzondere verrichtingen vandaag naar Tom Bleijendaal en Ton Hertog. Voor Tom was het de tweary op hole 9 en voor Ton de tweary op hole 1.

Guus