Zondag 22 mei vond de eerste van de serie van vijf Fun-wedstrijden plaats.
Dit was een verzoeknummer uit de enquête.
Er waren twaalf deelnemers aangemeld voor deze primeur. Johan K. had z’n ogen goed open op de zondagochtend en ging bij eigen huis de tuin in. Het weer was zowel voor hem als voor de mensen in de baan voortreffelijk.
Marion gaf een laagdrempelige spelvorm mee waarbij we slechts tot 3 hoefden te tellen. Wél 3×3!
Ans was de dertiende in het dozijn maar promoveerde à la minute naar captain van ons team dat naast Ans bestond uit Willem S. en ondergetekende.
We begonnen bescheiden omdat onze antennes eerst op elkaar afgestemd moesten worden. Willem dacht er iets anders over maar deed het toch.
Bij de tweede hole gingen we als een raket. Bij hole drie kreeg ik opeens ogen op steeltjes en zag als in een fata morgana de complete sloot bezaaid met ballen in alle kleuren van de regenboog. Zo helder als glas.
Willem en ik renden dan ook met twee hengels naar de sloot maar Ans was onverbiddelijk!
Zonder geschikte visvergunning ging het feest niet door. Hoezo fun??
De smaak van de overwinning maakte de rauwe bonen weer suikerzoet want we gingen uiteindelijk naar huis met 6 balletjes en een berg aan teetjes én er werd door Marion een tot de verbeelding sprekende trofee in het vooruitzicht gesteld. Deze wordt iedere maand opgepoetst en zal 25 september worden uitgereikt aan een deelnemer die meerdere keren aan deze ludieke competitie meedoet.

Met dank aan Marion, met vriendelijke groet,

José Koopman