Vandaag werd al weer de derde wedstrijd van het door Buro 19 gesponsorde strokeplay kampioenschap gespeeld. Volgens de uitnodiging van de secretaris van de club is strokeplay eigenlijk de spelvorm zoals golf gespeeld hoort te worden, maar geef mij maar het vertrouwde stableford systeem. Met strokeplay heeft één slechte hole al een desastreuze invloed op je score en als je die slechte hole gelijk op hole één hebt is je hele dag verpest. Zo begon flightgenoot Herman van de Wal met drie waterballen en stapte hij de hole af met 12 slagen (en dus klaar voor de dag). Fons Dekker, mijn andere metgezel trof het ook niet. De eerste drie holes een goede score maar op hole vier vloog de bal helemaal achter de boompjes langs naar links. Omdat we er niet zeker van waren dat we zijn bal nog konden vinden sloeg Fons maar een provisionele bal. Wij dus zoeken en inderdaad konden we de bal niet vinden. Fons gaat dus verder met zijn tweede bal en slaat die het water in. Afijn nieuwe bal en die slaat hij de bunker in, precies tegen de rand. Jullie raden het al, dubbele cijfers op deze hole en adieu die mooie score. Het werd nog triester toen we afsloegen op hole vier en George Vlaar (die liep in de flight achter ons) de eerste bal van Fons naar ons toe gooide. Had hij in de bosjes gevonden en dat terwijl wij er alle drie van overtuigd waren dat zijn bal daar net aan voorbij was gegaan.
Gelukkig waren er ook golfers die nergens last van hadden en met een mooie score de baan af stappen. De laagste bruto score en dus de eerste prijs was voor Erik Bark met 86 slagen. Tijdens zijn overwinningsspeech vertelde Erik dat hij alle drie tot dusver gespeelde wedstrijden had gewonnen en dat de kampioen dus eigenlijk al bekend is. Dit is natuurlijk met vuur spelen en ik reken er op dat iedereen er alles aan doet om Erik de volgende keer te verslaan. Tweede werd Dirk Loos (90 punten) en de derde plaats was voor Ariën Ruiter (92 punten). Ariën viel trouwens dubbel in de prijzen want bij de netto score was hij eerste met 73 slagen. Ans Groot had er ook 73 maar had een iets mindere tweede negen en onze forezitter Frank pakte ook weer een prijsje mee (derde met 75 slagen). De winnaars werden beloond met een mooie mand met levensmiddelen en ik heb Ariën gevraagd mij een lijstje te sturen van de inhoud. Misschien kan hij elk artikel een cijfer geven voor de smaak zodat we uiteindelijk een mand kunnen samenstellen met alleen maar lekkere dingen.
Over lekkers gesproken, keukenprinses José trakteerde ons op een lekker plakje worst tijdens de nazit. Voor Joyce Bakker de aanleiding om het een kwartier lang te hebben over alle slagers van Hoorn. Die op het Koepoortsplein (heel klein, maximaal vijf klanten)  was veruit haar favoriet hoewel de paardenslager op het Kleine Noord ook zeer goede kwaliteit leverde.
Sorry, ik dwaal even af. Er werden vandaag nog birdies geslagen door Ans Groot (hole 13, hoezo ongeluksgetal) en Dirk Loos (hole 6). De neary stond vandaag op hole 5 maar door de straffe tegenwind viel die niet (jammer Fons, twee meter van de vlag maar niet op de green). Niet onvermeld mag blijven de longest drives van Erik Bark en Nine van Kerkvoort op hole negen (Erik lag zo’n vijftig meter voor de vlag en Nine sloeg gewoon over de bunkers!).