Iedereen weet inmiddels denk ik wel dat mijn appartement grondig wordt gerenoveerd. De nieuwe keuken zit er al in en aan de badkamer wordt de laatste hand gelegd. Nu laat ik al dit werk aan zeer kundige vaklieden over, maar ik denk dat een groot gedeelte van de deelnemers aan de herenmiddag het grotendeels zelf zou doen. Aan mij is dat niet besteed, ik heb er geen geduld voor en eigenlijk heb ik ook twee linkerhanden (wat dat betreft is het nog ongelofelijk dat ik af en toe zulk een goede golfscore heb). Cock Belien vertelde mij dat hij voor computer of telefoon zaken bij zijn kleinzoon moet zijn, maar dat andersom Cock steeds gevraagd wordt als er een klusje gedaan moet worden met hout of ijzer. Zo zou Cock laatst bij zijn kleinzoon een nieuwe deur plaatsen. De deur was al gekocht, alleen moesten de scharnieren en de klink nog geplaatst worden. Cock had alles netjes uitgemeten en precies aangegeven waar er geboord moest worden. Bij een klink heb je meestal een groot gat en daarom wat kleine gaten om de boel vast te zetten. Nu was Cok vergeten aan te geven wat voor maat gat er overal moest komen en prompt ging het natuurlijk verkeerd. Een veel te groot gat op de plaats waar alleen maar een dun schroefje hoefde te komen. Ai, Cock maakte het werk wel af, maar toen het klaar was bleef je nog wel een deel van dat gat zien. Gelukkig is zijn kleinzoon zoals eerder gemeld heel handig met computers en die draaide gelijk op een 3D-printer een paar mooie afwerkplaatjes uit. Cock heeft die gemonteerd en het ziet er nu geweldig uit. Cock liep vandaag trouwens een goede ronde, maar met zijn 17 punten viel hij buiten de boot wat de prijzen betreft.
Om een prijs te verdienen moest je minstens 20 stableford punten bij elkaar slaan of toeslaan op een van de holes met een bijzondere verrichting. Jan de Vries deed dat op hole 2 en verdiende daar twee biertjes mee. Jan van Stralen sloeg bijna een eagle op hole 9 en dus was het winnen van de thirdy voor hem een eitje (alhoewel het moest nog wel even nagemeten worden want Jan miste de putt). Vreemd genoeg kreeg Jan maar een biertje voor zijn prestatie, misschien omdat het een halve liter was?
Jan viel ook nog in de prijzen bij de einduitslag. Met zijn 20 punten werd hij eigenlijk vierde, maar omdat winnaar Johan Venekamp al was vertrokken, kreeg hij toch mooi een balletje. Twee balletjes gingen er naar Piet den Dulk (ook 20 punten) en de drie balletejs gingen naar Bart Zagers. Omdat eigenlijk Johan gewonnen had hoefde Bart geen woordje te houden en houden we die van Johan nog te goed.

Guus